Zimbabvē trūkst līdzekļu prezidenta vēlēšanu sarīkošanai

foto: blog-tours.ru
foto: blog-tours.ru

Līdz Zimbabves prezidenta vēlēšanām palikušas mazāk nekā divas nedēļas, taču Valsts kase joprojām cenšas atrast vairākus desmitus miljonus dolāru, kas nepieciešami to organizēšanai.

Kaut gan pretrunīgi vērtētais valsts līderis Roberts Mubabe noteicis, ka tās notiks 31. jūlijā, opozīcija pieprasa balsojumu pārcelt uz vēlāku laiku, jo neuzskata, ka atbildīgās iestādes ir gatavas. Strīds izraisījis asu vārdu apmaiņu starp politiķiem, un šaubas ir arī Āfrikas Savienībai.

Ilggadējais valsts galva Roberts Mugabe noraida prasības atlikt balsojumu uz vēlāku laiku. Viņa galvenā konkurenta un Zimbabves premjera Morgana Cvangirai partija mudinājusi Dienvidāfrikas Attīstības kopienu vērst spiedienu pret Mugabi , lai neļautu viņam šomēnes sarīkot „nelegālas” vēlēšanas. Šīs nedēļas sākumā notika iepriekšējā balsošana, kuras laikā atklājās daudz problēmu, piemēram, vēlēšanu iecirkņi atvērās vēlu, trūka tintes, zīmogu, biļetenu un balsošanas kastu.

Sestdien uz tikšanos sanāks Dienvidāfrikas Attīstības kopiena, reģionālo valstu apvienība, lai spriestu par Zimbabvē gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.


Написать комментарий