‘Honda’ peļņa sarūk; ‘Fiat’ un ‘Kia’ palielinās

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Jūlijā vairāki vadošie pasaules autorūpniecības giganti ziņo par saviem ceturkšņu peļņas radītājiem. Japāņu „Honda” trešdien paziņojusi par peļņas samazinājumu, bet itāļu „Fiat” un Dienvidkorejas „Kia” peļņa palielinājusies, vēsta ārzemju mediji.

Japānas autobūves kompānija "Honda Motor Co." biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, strādāja ar 122,5 miljardu jenu (660,2 miljonu latu) peļņu un tas ir par 7% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada. Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar izdevumu pieaugumu, autoražotājam pārstrukturizējot uzņēmumu.

"Honda" atvēlējusi 700 miljardus jenu (3,7 miljardus latu) kapitāla izdevumiem atlikušajam 2013.gadam, lai palielinātu ražošanas apjomu un paplašinātu darbību pasaules attīstības tirgos.

Savukārt Itālijas autobūves kompānija "Fiat" šā gada otrajā ceturksnī strādāja ar 435 miljonu eiro (305,7 miljonu latu) peļņu, kas ir par 82% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn iespētais.

Tomēr, neiekļaujot ASV partnera "Chrysler" finanšu rādītājus, "Fiat" otro ceturksni noslēdzis ar 247 miljonu eiro (173,5 miljonu latu) zaudējumiem. "Fiat" pieder aptuveni 65% "Chrysler" akciju.

"Fiat" prognozē, ka šis gads kopumā tiks noslēgts ar peļņu 1,2-1,5 miljardu eiro (843,3 miljonu latu līdz 1,1 miljardu latu) apmērā.

Savukārt Dienvidkorejas autobūves kompānijas "Kia Motors" peļņa šā gada otrajā ceturksnī bijusi 1,18 triljonus vonu (562,8 miljonus latu), kas, salīdzinoši ar pērnā gada rezultātiem, it 7,8% uzlabojums. Peļņas pieaugums tiek skaidrots ar pārdošanas apjoma pieaugumu Ķīnā.

Kompānija gan brīdina, ka paredzams automašīnu pārdošanas apjoma izaugsmes tempa kritums pasaulē, ko ietekmēs ekonomikas stimulēšanas pasākumu pārtraukšana ASV un arī Ķīnas ekonomikas izaugsmes palēnināšanās.


Темы: , , , ,
Написать комментарий