Biznesa attīstības nodaļā nav datu par vidējo atalgojumu dažādās nozarēs Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Biznesa attīstības nodaļa divreiz gadā publicē pilsētas ekonomisko rādītāju analīzi, kurā tiek analizēti arī būvniecības nozares rādītāji Daugavpilī.

Saskaņā ar publicētiem datiem, būvniecības apjomi šā gada pirmajā pusgadā sastādīja 9,5 miljonus latu, kas ir par 12,9% vairāk nekā šajā pašā laika posmā 2012.gadā. Nodaļa konstatēja, ka apjomu palielināšanās ir saistīta ar ES finansēto objektu būvi pilsētā.

Tajā pašā laikā strādājošo skaits (1 282 strādājošie) ir pat nedaudz mazāks kā 2012.gadā. Savukārt ziņas par vidējo atalgojumu būvniecības nozarē Daugavpilī neizdevās iegūt.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paskaidroja, ka nodaļa neanalizē atalgojumu dažādās nozarēs un nesalīdzina to ar Latvijas rādītājiem. Šāda veida informācija ir pieejama Centrālajā statistikas pārvaldē un Valsts ienākumu dienestā, bet Domes nodaļa šo informāciju parasti nepieprasa, jo pirms pāris gadiem tika samazināti trīs darbinieki, kuri ar to nodarbojās.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, vidējais atalgojums būvniecības nozarē Latvijā šī gada janvārī bija 463 lati, martā — 457, 2012.gada augustā — 463 lati, 2011.gada augustā — 454 lati, 2010.gada augustā — 416 lati pirms nodokļu nomaksas.


Написать комментарий