Bezpilota lidaparāti Floridā izsekos odus

foto: paper-replika.com
foto: paper-replika.com

ASV Floridas štata varas iestādes izdomāja jaunu cīņas ar odiem paņēmienu: izsekot apnicīgos kukaiņus viņi piedāvā ar bezpilota lidaparātu palīdzību.

Nelieli 0,9 kg smagi droni, kas aprīkoti ar infrasarkanajām kamerām, tiks nosūtīti uz potenciālajām odu vairošanās vietām, līdz kurām cilvēkam ir grūti nokļūt, piemēram, purviem, ziņo ИТАР-ТАСС ar atsauci uz vietējiem MIL.

Konstatējot „bīstamu” rajonu, bezpilota lidaparāti nosūtīs speciālu signālu. Pēc tam uz šo vietu izbrauks speciālisti un apsmidzinās šo teritoriju ar pesticīdiem.

„Bezpilota lidaparāti palīdzēs ātrāk konstatēt odu koncentrēšanās vietas un atbilstoši tam ātrāk pielietot larvinīdus (preparātus cīņai ar kukaiņu kāpuriem). Tas ļaus iznīcināt odus pirms tam, kad viņi paspēs savairoties un kļūt par slimību pārnēsātājiem”, - paskaidroja Floridas cīņas ar moskītiem pārvaldes darbiniece Nensija Ovano.

Šī gada jūlijā ASV varas iestādes pirmo reizi atļāva privātām kompānijām izmantot bezpilota lidaparātus komerciālos nolūkos. Šajā atļaujā iekļaujas divi bezpilota lidaparāti: Insitu's Scan Eagle X200 un Aerovironment Puma. Katrs no tiem sver apmēram 27 kg, to korpusa garums sastāda pusotru metru un spārnu vēziens – apmēram trīs metrus.

Kā tiek gaidīts, šos bezpilota lidaparātus izmantos lielās naftas kompānijas Aļaskā, tai skaitā ledus apstākļu kontrolei piekrastes joslā. Turklāt speciālisti domā, ka bezpilota lidaparāti var būt noderīgi naftas noplūdes likvidācijas operāciju gaitā.

Agrāk šādus lidaparātus ASV bez bruņotajiem spēkiem varēja izmantot tikai policija un valsts resori, ieskaitot specdienestus.


Написать комментарий