Apstiprināts projekts, kas ļaus modernizēt Ziemeļu rūpniecības zonu Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 14.augustā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija apstiprināja Daugavpils pilsētas domes projektu „Daugavpils pilsētas Ziemeļu rūpniecības zonas infrastruktūras attīstība”.

Daugavpils pilsētas domes vicemērs Dmitrijs Rodionovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka projekts tika atbalstīts pilnā apjomā, pateicoties projekta izstrādātāju profesionālajam darbam.

„Projekta izstrādes gaitā radās vairākas problēmas, kas bija saistītas ar komunikāciju atrašanās vietu, bija jāpieņem sarežģīti tehniskie risinājumi. Īsajā laikā tika pabeigta topogrāfija.

Ministrijai bija radušās pretenzijas sakarā ar projekta tehnisko pusi, tomēr vēlāk viss tika pārstrādāts, saskaņots un apstiprināts. Viss izdevās, pateicoties Attīstības departamenta profesionālajai komandai. Projekta īstenošanas un uzraudzības termiņi ir gari, lai nezaudētu ministrijas iedalītos līdzekļus, jārīkojas pārdomāti.

Manuprāt, minētā projekta apstiprināšana ir viens no jaunas domes darba pozitīviem momentiem”, atzīmēja Dmitrijs Rodionovs.

Daugavpils pilsētas pašvaldība ziņo, ka pirms gada daudzi neticēja, ka šis projekts saņems atbalstu. Sarežģījumus radīja īpašumu jautājumi, bet pateicoties neatlaidīgam darbam un uzņēmēju  ieinteresētībai, sākt darbus industriālajā zonā būs iespējams jau šī gada rudenī.

Projekta mērķis ir veicināt labvēlīgas uzņēmējdarbības vides veidošanos un saimniecisko darbību Daugavpils pilsētas teritorijā, uzlabojot Daugavpils lielākās rūpnieciskās zonas infrastruktūras pieejamību. Ieguldījumi tiek plānoti Daugavpils pilsētas industriālās zonas teritorijā, kur tiek koncentrēti nozīmīgi pilsētas rūpniecības uzņēmumi.

Projekta ietvaros ir plānots veikt Daugavpils pilsētas Ziemeļu rūpniecības zonas ielu  infrastruktūras rekonstrukcijas darbus (2,2 km), nodrošināt renovācijas darbu būvuzraudzību, autoruzraudzību, kā arī  projekta publicitāti. Projekta kopējas attiecināmās izmaksas – 3 042 507 LVL.  Projektu plānots īstenot laika posmā no 2013. līdz  2015.gadam.

Projekts ir vērsts uz uzņēmējdarbības veicināšanu. Tiks modernizēta teritorija, kurā jau darbojas daudzi uzņēmumi, to skaitā lielākie pilsētas un Latgales reģiona eksportētāji. Pašvaldībā ir pārliecināti, ka Ziemeļu industriālās zonas modernizācija būs nopietns stimuls arī jaunām investīcijām Daugavpilī.


Написать комментарий