Polockas kulināri mācīsies Latvijā, Lietuvā un Zviedrijā

foto: belnovosti.by
foto: belnovosti.by

Paaugstināt savu meistarību, iepazīstoties ar Rietumu pieredzi, ir Polockas kulināriem, kuri šim nolūkam dosies uz Latviju, Lietuvu un Zviedriju.

Tā strādā kulinārijas servisa uzlabošanas projekts „Latgales un Vitebskas reģionā”, kura mērķis pamatojas uz kulinārijas mantojuma koncepciju. Augustā – septembrī 6 Polockas tirdzniecības organizāciju pārstāvji trīs – piecu dienu mācību braucienu gaitā apmeklēs uz Zarasus Lietuvā, Karlshamni Zviedrijā un Krāslavu Latvijā, – ziņo belnovosti.by.

Tie būs 11 Lietuvas uzņēmumi: ūdens dzirnavas Šlininkos, ekotūrisma sēta „Alaušine” un citi objekti. Piecas dienas Zviedrijā paredzētas teorētisko iemaņu mārketingā, darba reģiona līmenī pilnveidošanai un prasmei prezentēt savu pieredzi.

Uz Latviju polockieši dosies septembrī, lai iepazītos ar zemnieku saimniecībām, atpūtas bāzi, alus brūzi, maizes muzeju un uzņēmumiem, kuri ražo mājas vīnu, maizi, pīrāgus, un citiem objektiem.

Starptautiskajā projektā piedalās 30 Vitebskas reģiona uzņēmumi. Bez Polockas rajona viņi pārstāv, piemēram, Glubokajas un Mioru rajonu.


Написать комментарий