Finansisti norādīja reģionu, uz kuru drīzumā aizplūdīs pasaules kapitāls

foto: finance.obozrevatel.com
foto: finance.obozrevatel.com

Francijas Societe Generale banka papildināja daudzas citas finanšu iestādes, kuras gaida Eiropas akciju pieaugumu.

Bankas analītiķi domā, ka no ASV, Japānas un attīstības tirgu kapitāls sāks plūst uz Eiropu, bet kopējā pieplūde pārsniegs 100 miljardus dolāru.

Atzīmēsim, ka pagājušo nedēļu Eiropas indeksi rāda pietiekami strauju lēcienu uz labas eiro zonas statistikas fona. Eiropas kompāniju akciju pieaugums ir jūtams par spīti bažām ap kvantitatīvās pielīdzināšanas politikas noslēgumu, – ziņo newsukraine.com.ua.

Francijas bankas analītiķu grupa, kura pēta kapitāla plūsmas un akciju fondus, gaida strauju līdzekļu pieplūdi uz Eiropas tirgiem visdrīzākajā laikā.

Jāatzīmē, ka pēdējā informācija par kapitāla pieplūdi un aizplūdi Amerikas fondos rāda, ka investori maina savas preferences, dodot priekšroku Eiropas tirgiem.

Filips Ferreira, SocGen globālais stratēģis norāda, ka viņam arī līdz tam bija „vērša” skatiens uz Eiropas fondu tirgu, bet vakardienas ziņas par eiro zonas PMI kļuva tikai par viņa pozīcijas apstiprinājumu.

Bez tam, nesen optimistisku Eiropas akciju prognozi deva Nomura, Bank of America Merrill Lynch un JPMorgan bankas.

Iepriekš Reitera aģentūra rakstīja, ka Āzijas ekonomiskais brīnums kļūst arvien ievainojamāks uz piecu gadu ultralētā finansējuma fenomena beigām, kuru radīja ASV monetārā politika, kura ir pazīstama kā „kvantitatīvā pielīdzināšana”.


Написать комментарий