Noslēgusies airBaltic turbopropelleru flotes modernizācija

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic ir saņēmusi pēdējās pasūtītās Bombardier Q400 NextGen lidmašīnas, tādējādi šovasar par 50% palielinot savu moderno turbopropelleru floti. 

Jaunās lidmašīnas lidojumos pakāpeniski izmantotas jau kopš maija sākuma.

Četras jaunās lidmašīnas ir izmantotas airBaltic maršrutu tīklā, ko veido 60 galamērķi Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. Tās pievienojās astoņām Q400 NextGenlidmašīnām, kuras pēdējos trīs gadus ir izmantotas lidojumiem no Rīgas, portālam BNN norāda aviokompānijā.

«Q400 NextGen turbopropelleru lidmašīna ir lielisks gaisa kuģis, un mēs esam ļoti gandarīti, ka virzāmies uz to, lai visa mūsu flote sastāvētu tikai no Bombardier lidmašīnām. Tādējādi mēs tuvosimies savam mērķim, izveidot vienveidīgāku floti, kurā ir divi lidmašīnu veidi, uzlabosim savu efektivitāti, ietaupīsim degvielu un izmaksas, kā arī samazināsim ietekmi uz vidi. Pēc šī soļa airBaltic vairs neizmantos Fokker 50 lidmašīnas, kas galvenokārt kalpoja kā rezerves lidaparāti. Mēs esam gandarīti par savu turboproelleru floti, kas ir viena no jaunākajām Eiropā,» komentē airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Kā zināms, airBaltic šī gada sākumā paziņoja, ka kļūs par pirmo Eiropas aviokompāniju, kas uzsāks videi draudzīgus lidojumus, izmantojot turbopropelleru lidmašīnas.

Pateicoties projektam AMBER, tiks samazināti nolidotie attālumi, uzlabotas lidojumu trajektorijas, lai izvairītos no apdzīvotām teritorijām un samazinātu trokšņa ietekmi uz iedzīvotājiem, kā arī tiks samazināts degvielas patēriņš un emisijas. Jaunā trajektorija būs par līdz 30 jūras jūdzēm īsāka līdz skrejceļam, salīdzinājumā ar pašlaik nolidoto attālumu un ļaus samazināt CO2 emisijas par līdz 300 kg katrā Q400 lidojumā. Kad projekts būs pilnībā īstenots, videi draudzīgie lidojumi samazinās airBaltic CO2 emisijas par 5 000 000 kilogramiem gadā.


Написать комментарий