Rotko centram nopelnīto naudu atļāva novirzīt attīstībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās Daugavpils pilsētas domes sēdes laikā deputāti nolēma atļaut novirzīt virs plāna nopelnīto naudu attīstībai un centra vajadzībām.

Atgādināsim, ka pirms nedēļas Centra nopelnīto līdzekļu sadalīšanas jautājums tika apspriests Finanšu komitejas sēdē. Tad kļuva zināms, ka ministrija visdrīzāk pieprasīs atgriezt 24 tūkstošus latu, kuri pēc tās domām viena no Rotko centra izveidošanas projektiem gaitā tika izmantoti nelietderīgi.

Šis fakts lika dažiem deputātiem šaubīties, ka Rotko centra nopelnīto naudu tik tiešām jānovirza iestādes attīstībai, nevis jāatgriež pašvaldības budžetā, no kura acīmredzot būs jāizmaksā ministrijai nepamatoto izdevumu summu.

Rezultātā deputāti atļāva Rotko centram izmantot nopelnītos līdzekļus iepriekš paziņotajiem mērķiem. Tā, Centra budžeta ieņēmumu daļa palielināta par Ls 42 705: Ls 29 605 saņemti no biļešu pārdošanas, Ls 11 600 – no nomniekiem par komunālajiem pakalpojumiem, Ls 1 500 – par gidu pakalpojumiem. No šiem līdzekļiem pamatsumma 20 tūkstošu latu apmērā tiks novirzīta transportlīdzekļa iegādei (kravas furgons tiek iegādāts eksponātu pārvadāšanai), 5 849 lati – apkures apmaksai par oktobri un novembri, Ls 4 179 – elektroenerģijas apmaksa par oktobri un novembri, bet pārējā summa tiks izmantota saimniecības preču, iekārtu un ofisa preču iegādei. Tas ir nepieciešams iestādes darbam un uzturēšanai.


Написать комментарий