Zviedrijā, iespējams, drīkstēs publiski masturbēt bez raizēm par sodu

foto: Bulls Press/kasjauns.lv
foto: Bulls Press/kasjauns.lv

Publiska pašapmierināšanās Zviedrijā turpmāk varētu nonākt nesodāmo rīcību spektrā, tādējādi ļaujot brīvu vaļu gan tā dēvētajiem virinātājiem, gan vienkārši seksuāli noskaņotiem cilvēkiem.

Zviedrijas tiesa vakar paziņojusi, ka nesodīs 65 gadu vecu vīru, kurš šī gada jūnijā kādā no pludmalēm rotaļājās ar sevi, bikses nolaidis pusmastā.

"Pašapmierināties pludmalē ir okei," tiesā paziņoja tiesnesis Olofs Vrethammers, kuram bija jālemj par sodu 65 gadus vecam vīrietim, kurš pašapmierinājās pludmalē šī gada vasarā, vēsta interneta vietne Huffingtonpost.com. Tiesnesis attaisnoja šī kunga rīcību, neraugoties uz faktu, ka apkārtējiem cilvēkiem bija jāredz vīra intīmās darbības ar sevi. 

Galvenais arguments: publiska onanēšana nav seksuāls noziegums, jo nav klasificējams kā uzbrukums kādam. Ar to bija pietiekami, lai vīrieti nesodītu nedz administratīvi, nedz krimināli. Zviedru sabiedrība gan uzskata, ka likumpārkāpums ir noticis - tas esot vismaz sīkais huligānisms vai nepiedienīgas darbības, taču tiesnesis Vrethammers palika pie sava, proti, publisks dzimumakts būtu sodāms, bet publiska masturbācija ne.

Ar lēmumu par virinātāja nesodāmību mierā nav Zviedrijas bērnu tiesību aizsardzības iestādes: tiesas spriedums esot pārsteidzošs, ja ņem vērā, ka šādu vaļīgu vīriešu darbības varot redzēt arī mazi bērni. Tomēr tiesnesis paliek pie sava: apmierināt sevi pludmalē ir "okei", viņš sacīja.

Atklāsme, ka publiska masturbācija turpmāk Zviedrijā būs legāla un nesodāma darbība, nāk drīz pēc tam, kad tur tiek apspriesti vēl dažas īpatnējas jaunas likuma normas. Piemēram, pirms diviem mēnešiem parlamenta diskusijas raisījās ap vīriešu čurāšanas jautājumu: vairāki politiķi valstiskā līmenī vēlas aizliegt vīriešu urinēšanu stāvus. Ja likumu pieņems, zviedru stiprajam dzimumam uz poda nāksies sēdēt, nevis pie tā stāvēt, kārtojot savas dabiskās vajadzības.


Написать комментарий