Turpinās ielu rekonstrukcija Ludzā

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

Pilsēta ir kā cilvēks – tai ir sava dzīve, savs raksturs, savs liktenis, arī savs izskats.

Lai uzlabotu savu izskatu, cilvēkam jāievēro īpaša diēta, jāapmeklē trenažieru zāle, dažreiz jākonsultējas ar ārstiem, dizaineriem. Pilsētai palīdz arhitekti, ainavu dizaineri, ielu projektētāji, un to visu īsteno būvnieki.

Kā informē Ludzas novada portāls, pašreiz Ludzā rosās vairāk nekā desmit uzņēmumu strādnieki, kas Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansēta projekta ietvaros remontē sešas ielas un laukumu pie novada pašvaldības ēkas.

Tuvojas ziema, un jau redzams, ka rekonstrukcija netiks pilnībā pabeigta šogad. Kas jau ir izdarīts?

  • Rūpniecības iela ir noasfaltēta, paliek tikai apzaļumošanas ar telekomunikāciju līniju rekonstrukciju saistītie darbi, kā arī ielas marķējuma izveide.
  • Garākās rekonstruējamās ielas – Liepājas ielas – posms no tiltiņa līdz Parku ielai ir gandrīz gatavs asfaltēšanai, tiek būvētas ietves.
  • Raiņa iela gatavosies asfaltēšanai, kad tiks pabeigti kanalizācijas un ūdensvada izbūves darbi.
  • Plānots, ka šogad tiks noasfaltēts Parku ielas posms no Liepājas ielas līdz 18. Novembra ielai. Turpinās kanalizācijas trases izbūves darbi Parku un Stroda ielā.
  • 1. Maija ielas posms no Baznīcas ielas līdz M.Ezerkrasta ielai tuvākajā laikā tiks noklāts ar bruģi, bet diemžēl posms no Kr.Barona ielas līdz Tirgus ielai ziemā paliks ar šķembas segumu.
  • Ezera šķērsielā norit ūdensvada un kanalizācijas sistēmas izbūves darbi, tiem beidzoties, tiks veikta iela apgaismojuma un elektroapgādes rekonstrukcija.
  • Pilsētas laukumā jau ir iezīmējies automašīnu stāvlaukums. Tam sekos laukuma atpūtas zonas izveide. Apzaļumošanas darbi, koku stādīšana, saules pulksteņa un ekrāna uzstādīšana tiks atlikta uz 2014. gadu.

Tagad rekonstrukcijas darbu izpilde ir atkarīga no laika apstākļiem, un iespējams, ka daudzi darbi tiks paveikti tikai nākamgad. 2014. gadā šī projekta ietvaros tiks rekonstruētas Kr. Barona, Tirgus un Rekašova ielas.

Ielu rekonstrukcija tiek veikta ERAF projekta „Transporta infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības veicināšanai un tūrisma attīstībai Ludzas pilsētā” (3DP/3.6.2.1.0/13/IPIA/VRAA/002).



Написать комментарий