Daugavpils pilsētas dome ir pārdomājusi: būvfirmām izmaksās visu nepieciešamo summu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Acīmredzot Daugavpils pilsētas pašvaldības vadība nolēma mainīt iepriekš pieņemto politisko lēmumu neizmaksāt dažām būvfirmām naudu par darbiem, kuri tika veikti skolu renovācijas projekta ietvaros un kurus Dome apšaubīja.

Augstākminēto apstiprina fakts, ka 3.oktobrī Finanšu komitejas sēdes gaitā pilsētas budžetā tika veikti grozījumi – tajā tika iekļauti 52 tūkstoši latu, kuri, pēc Domes Finanšu nodaļas vadītājas Edītes Upenieces vārdiem, tiks novirzīti būvdarbu apmaksai.

Atgādināsim, ka septembra sākumā Domes deputāti apstiprināja lēmumu par kredīta ņemšanu 304 190 latu apmērā, lai apmaksātu vispārizglītojošajās iestādēs veiktos būvdarbus, t.i., lai apmaksātu papilddarbus, kuri sākotnēji projektā nebija paredzēti. Deputāti bija izvērtējuši izpildīto darbu faktisko apjomu un samazinājuši kredīta summu līdz 261 827 latiem, paskaidrojot, ka saskaņā ar dokumentāciju daļa darbu tika veikta divreiz, tādēļ nav pamata to apmaksāt.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis jau ir atvainojies būvniekiem par šo lēmumu, bet pēkšņi situācija ir mainījusies. Ar ko tas varētu būt saistīts, komitejas sēdē netika skaidrots.

Jāpiebilst, ka, pēc dažu finanšu jomas speciālistu domām, lēmums izmaksāt šos līdzekļus saskaņā ar noslēgtiem līgumiem ir loģisks, jo būvniekiem nebija informācijas par to, ka izpildītie darbi var tikt neapmaksāti. Tagad Dome saskaņā ar likumu izpildīs visas saistības un varēs risināt jautājumu par to, kas ir vainīgs šajā situācijā.


Написать комментарий