Nezināmi hakeri uzlauzuši NVA mājas lapu; «nosūknēti» ap 3000 lietotāju dati

foto: inosmi.ru
foto: inosmi.ru

Šonedēļ nezināmi ļaundari uzlauzuši Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapu un "nosūknējuši" apmēram 3000 lietotāju e-pasta adreses un paroles, portālam "Delfi" apliecināja NVA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Iveta Kancēna.

NVA nekavējoties bloķējusi ielaušanos, kā arī aktīvi rīkojusies, lai novērstu atkārtotas ielaušanās mēģinājumus.

Ielaušanās laikā notikusi piekļuve NVA mājaslapas "jaunumu" lietotāju sarakstam ar reģistrācijas e-pastiem un parolēm, kas ir mazākā daļa datu, kas ir NVA datu bāzēs. Tāpat ļaundari nav piekļuvuši svarīgām NVA sistēmām, kā arī cilvēku personas kodiem.

NVA speciālisti nekavējoties brīdinājuši visus, kuru e-pastu adreses un paroles "nosūknētas", kā arī šobrīd ikvienam, kurš vēlas reģistrēties NVA mājas lapā, tiek lūgts nomainīt paroli.

NVA speciālisti, vērtējot pēc 10 ballu skalas, notikušo esot novērtējuši ar trim ballēm, jo kopumā NVA datu bāzēs ir desmitiem tūkstošu cilvēku dati, piebilda Kancēna.

Pašlaik ir liegta autorizācija NVA mājas lapā, izmantojot nopludinātās paroles. Lai autorizētos, nepieciešams nomainīt paroli.

NVA mājaslapas jaunumu lietotājiem operatīvi tika nosūtīts paziņojums ar notikušā skaidrojumu un ieteikumu nomainīt paroli, uzsver Kancēna.

NVA apliecina, ka nozīmīgām NVA datu bāzēm un trešo personu aizsargājamiem datiem svešas personas nav piekļuvušas.

NVA pašreiz notiek iekšējā pārbaude, lai noskaidrotu notikušo un nepieļautu nesankcionētu piekļūšanu sistēmām.


Написать комментарий