A.Kursītis: Pēdējos trīs gadus Daugavpils Olimpiskais centrs ir strādājis ar peļņu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 7.oktobrī Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā vicemēram Jānim Dukšinskim, kurš ir sporta jomas kurators, uzdeva jautājumus par to, kā pašvaldība novērtē Daugavpils Olimpiskā centra (DOC) darbu, kāds ir centra finansējums un kādas dividendes saņem pašvaldība.

Tika jautāts arī par to, vai pilsētas pašvaldība uzskata, ka DOC pakalpojumu cenas ir pamatotas.

„Var teikt, ka DOC darbs kopumā tiek vērtēts pozitīvi. Iespējams, pastāv problēmas ar papildlīdzekļu piesaisti. Gribētos, lai centrs būtu vairāk pieprasīts, to izmantotu gan mūsu sporta bāzes un iedzīvotāji, gan sporta klubi un sporta komandas.

Vasarā peļņa nav liela, bet patlaban, sākoties dažādiem pasākumiem un čempionātiem, tā pieaugs. Pašreizējie zaudējumi (aptuveni 9 tūkst. latu) tiks segti, ceram uz labu gala summu, lai nebūtu nepieciešams pašvaldības papildfinansējums. Tā tomēr ir SIA, kuru finansē gan valsts, gan pašvaldība. Šī bāze ir maksimāli jānoslogo.

Savukārt, cenas ir saistītas ar dažādiem faktoriem, U.Pastars jau paskaidroja, var sniegt papildinformāciju. Man ir grūti komentēt šo jautājumu, ir pašvaldības pārstāvis, kurš ir deleģēts DOC, var griezties pie viņa. Mums ir zināms, ka centrs strādā, cenšas piesaistīt dažādus līdzekļus. Vienīgais jautājums ir saistīts ar centra noslogotību”, atzīmēja J.Dukšinskis.

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, papildinot vicemēra teikto, piebilda: „Pēdējos 3 gadus DOC ir strādājis ar peļņu 15-20 tūkst. latu gadā”.

Ņemot vērā augstākminēto informāciju, šķiet dīvainas DOC un Sporta pārvaldes domstarpības, par kurām lasītājiem pēdējā laikā tiek ziņots plašsaziņas līdzekļos. Ja DOC telpu piepildījums ir tik slikts, kā apgalvo U.Pastars, kā tas strādā ar peļņu? Un kāpēc pilsētnieku labā strādājošai struktūrai jāpelna uz viņu rēķina?


Написать комментарий