P.Dzalbe: KSP budžetā paredzēs nepieciešamo summu; līdz gada beigām pilsēta tiks tīrīta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) budžetā tika paredzēta summa, kas ļaus līdz gada beigām nodrošināt pilsētas tīrīšanas darbus.

Atgādināsim, ka pilsētas vadība pirms kāda laika apšaubīja līgumu par pilsētas tīrīšanu, jo budžetā šim mērķim gada sākumā bija paredzēti 1,5 miljoni latu, savukārt patiesībā ir nepieciešami aptuveni 2 miljoni latu. Saskaņā ar noslēgto līgumu par pilsētas tīrīšanu darbi tiek veikti, ņemot vērā piešķirto finansējumu, kas gada sākumā bija paredzēts 9 mēnešiem.

Pateicoties pieņemtajiem grozījumiem, pilsētas tīrīšanai nepieciešama summa tiks paredzēta, tomēr, pēc Pētera Dzalbes vārdiem, nepieciešamie līdzekļi ne tikai tiks iedalīti no pilsētas budžeta, bet arī novirzīti no citām KSP pozīcijām.

„Šajā sakarā Stiklu ielas posmā netiks ierīkots apgaismojums, jo tam paredzētie līdzekļi tiks izmantoti pilsētas tīrīšanai. Šim mērķim tiks novirzīti arī citām pozīcijām domātie līdzekļi. Tomēr tā turpināties nevar”, atzīmēja vicemērs.  

Pēc viņa vārdiem, nākotnē apakšstruktūrām tiks uzdots precīzi plānot nepieciešamos darbus, lai līdzekļi tiktu paredzēti gada sākumā. P.Dzalbe uzskata, ka gada laikā nepieciešamos darbus var saplānot gada sākumā, jo patlaban ar finansējumu un budžetu problēmu nav.


Написать комментарий