Krievu valodas mācīšanai Somija tērēs miljonus eiro 2

foto: Chrissie Macdonald
foto: Chrissie Macdonald

Krievu valodas apguves atbalsta fonda attīstībai no Somijas budžeta tiks izdalīti 10 milj. eiro.

Par to paziņoja Somijas parlamenta loceklis, Nacionālās koalīcijas partijas parlamentārās grupas priekšsēdētājs Orto Petteri vienošanās par sadarbību starp Dienvidrietumu Somiju un ANO „Ziemeļrietumu federālā apgabala ekonomiskās un sociālās attīstības stratēģiskā partnerība” Turku centrā Sanktpēterburgā parakstīšanas laikā.

Somijai nozīmīgajā datumā - 150. regulāra parlamenta darba gadadienā tika pieņemts lēmums par Fonda dibināšanu. Pēc Petteri vārdiem patlaban tiek risināts jautājums par stipendiju sadali personām, kuras apgūst krievu valodu, vēsta b-port.com.

Uz jautājumu par to, kāpēc Dienvidkarēlijas pārstāvji, kuri vairākkārt vērsās parlamentā ar lūgumu atļaut apgūt krievu valodu kā otro valsts valodu skolā, saņēma atteikumu, Petteri atbildēja: „Tie ir divi dažādi jēdzieni. Saskaņā ar mūsu likumdošanu katram somam jāapgūst divas valodas – somu un zviedru. Parlamentā mēs regulāri diskutējam par krievu valodas ieviešanu skolās, bet pagaidām lēmums nav pieņemts. Personīgi es domāju, ka Lappenrantā jāatļauj mācīt krievu valodu skolās”.  


Написать комментарий

Vispār jau Lappeenranta ir tās pilsētas nosaukums.

Cik maksā, tā arī tulko :D

Написать комментарий