Ķīniešu valodu Daugavpils universitātē apgūst ne tikai studenti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Praktiski jau divus mēnešus studenti un pilsētnieki Daugavpils universitātē apgūst ķīniešu valodu. 

Kā tika noskaidrots, jaunā iespēja ir guvusi lielu interesi un popularitāti. Sīkāk portālam Gorod.lv par to pastāstīja Svešvalodu centra vadītāja pienākumu izpildītāja Diāna Ozola.

„Daugavpilī iespēja apgūt ķīniešu valodu radās pateicoties mūžizglītības programmai „Comenius”, kuras ietvaros uz Daugavpils universitāti atbrauca jaunā pasniedzēja no Ķīnas Shuang Zhang. Jāsaka, ka no paša sākuma šī iespēja kļuva ļoti populāra, it īpaši studentu vidū, kuri tāpat zina angļu valodu. Tā, šobrīd vienā grupā trīs reizes nedēļā mācās 30 studenti, bet otrā – vēl 20. Turklāt ķīniešu valodas nodarbības vienu reizi nedēļā apmeklē 15 parasti pilsētnieki”, – pastāstīja Diāna Ozola.

Pēc D. Ozolas domām pilsētnieku grupa ir mazāka par studentu grupām, kuras izmanto diezgan eksotiskās mūs valstij jauno ķīniešu valodas apguves iespēju tikai tādēļ, ka nodarbības notiek angļu valodā, kas daudziem interesentiem varēja kļūt par savdabīgu barjeru.

Runājot par cilvēku motivāciju, kuri apgūst ķīniešu valodu, Ozola atzīmēja, ka daudzi no viņiem domā par nākotni – Latvijā un Daugavpilī ķīniešu tautības cilvēki atver dažādas iestādes, turklāt viņu senā kultūra rada cilvēku interesi.

Zīmīgi, ka programma, pateicoties kurai 65 cilvēki patlaban apgūst ķīniešu valodu un kultūru, darbosies līdz nākamā gada jūnijam: „Programma paredzēta akadēmiskajam gadam, bet domāju, mēs janvārī paziņosim par vēl vienas grupas uzņemšanu. Pagaidām pēc studentu atsauksmēm var teikt, ka nodarbības visiem ļoti patīk, turklāt pasniedzēja ļoti rūpīgi tām sagatavojas”.


Написать комментарий