Latvijas Pasts latus pret eiro mainīs 302 īpaši identificētās pasta nodaļās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 2014.gada 2.janvāra līdz 31.martam "Latvijas Pasts" nodrošinās latu bezmaksas maiņu pret eiro 302 pasta nodaļās valsts reģionos – vietās, kur nav pieejami banku pakalpojumi un bankomāti, informē uzņēmums.

Nodaļas, kurās notiks naudas maiņa, būs atpazīstamas pēc speciālām informatīvām uzlīmēm, un to saraksts jau tagad pieejams Latvijas Pasta īpaši izveidotajā tīmekļa vietnē "www.eiropasts.lv."

"Latvijas Pasts" primāri ir pasta pakalpojumu nodrošinātājs, bet eiro ieviešanas procesā kā sociāli atbildīgs uzņēmums ar valstī vislielāko un sazarotāko nodaļu tīklu iesaistījies vietās, kur iedzīvotājiem nav citu iespēju samainīt naudu. No kopumā 618 "Latvijas Pasta" pasta pakalpojumu sniegšanas vietām latu maiņa pret eiro notiks tikai 302 nodaļās.

Naudas maiņas nodaļas var noskaidrot, arī zvanot pa "Latvijas Pasta" informatīvajiem tālruņiem 67008001 vai 27008001, tāpat nodaļu saraksts būs pieejams informatīvajos bukletos visās Latvijas Pasta nodaļās. Nodaļas, kur notiks naudas maiņa, identificējamas pēc īpašām uzlīmēm uz pasta nodaļu durvīm.

Latu maiņa pret eiro notiks atbilstoši valsts oficiālajam kursam, un tas nozīmē, ka 1 lats tiks mainīts pret 1,42 eiro.

Atbilstoši Eiro ieviešanas kārtības likuma normām "Latvijas Pasts" noteicis kārtību veiksmīga maiņas procesa nodrošināšanai virs 3000 latiem. Lai kādā no 302 "Latvijas Pasta" nodaļām varētu samainīt par 3000 latiem lielāku naudas summu, būs iepriekš jāpiesakās tajā pašā nodaļā, kur plānots mainīt naudu. Trīs dienas iepriekš attiecīgajā pasta nodaļā būs jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu un jāaizpilda iesniegums, norādot maiņai nepieciešamo summu. Savukārt pēc trim dienām tajā pašā nodaļā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, būs iespēja samainīt iepriekš pieteikto summu.

"Latvijas Pasts" atgādina, ka drošākais veids, kā pāriet uz eiro, ir konts Pasta norēķinu sistēmā, jo šādā gadījumā 2014.gada sākumā uz pasta nodaļu un atpakaļ no tās nebūs jāpārvietojas ar skaidrās naudas uzkrājumiem. Visa nauda, kas atradīsies Pasta norēķinu sistēmas kontos, automātiski tiks konvertēta uz eiro.

Konta atvēršana jebkurā "Latvijas Pasta" nodaļā ir bez maksas, un no tā var veikt bezskaidras naudas pārskaitījumus uz citas fiziskas vai juridiskas personas kontu gan Pasta norēķinu sistēmā, gan bankā – kā Latvijā, tā ārzemēs. No konta var apmaksāt arī īres un komunālos rēķinus, saņemt pensiju vai pabalstus.


Написать комментарий