Līvānos papildināja zivju krājumus Daugavā

foto: livani.lv
foto: livani.lv

29.oktobrī Līvānu novada pašvaldība realizēja Zivju Fonda projektu „Zivju mazuļu papildināšana Daugavas upē”, ielaižot Daugavā  14790 vienvasaras zandartu mazuļus, ziņo Līvānu novada portāls.

Kā pastāstīja Līvānu novada domes vides inspektors un minētā projekta autors Viktors Piļščikovs, zandartu mazuļi iegādāti Igaunijā. Viņš arī atgādina makšķerniekiem, ka lomā paturamais zandarta izmērs ir no 45cm. Daugavā ielaistie zandartu mazuļi ir vien dažus centimetrus gari un līdz brīdim, kamēr tos varēs makšķerēt paies aptuveni 3 gadi. 

Lūdzam ievērot makšķerēšanas noteikumus, jo sods  fiziskai personai par makšķerēšanas noteikumu pārkāpšanu  administratīvi var sodīt ar naudas sodu no 20 līdz 500 latiem, savukārt par zvejas noteikumu pārkāpšanu — ar naudas sodu no 200 līdz 500 la­tiem ar zvejas rīku konfiskāciju. Taču tiem, kas, neskatoties uz lielajiem naudas sodiem, tomēr nolēmuši riskēt, jāatceras, ka  no vēl lielākas summas būs jāšķiras par dabai nodarītajiem zaudēju­miem, tas ir, par nelikumīgi noķertajām zivīm. Piemēram, par katru paturēto, mazizmēra zandartu (mazāks par 45 cm) jāmaksā 75 lati, bet par līdaku (mazāka par 50 cm) — 60 lati. Tas pats attiecināms uz visām zivīm, kas noķertas bez Makšķerēšanas kartes, kā arī par katru virs atļautā skaita lomā paturēto zivi.


Написать комментарий