Ludzas novada pašvaldība paraksta līgumu ar Hamburgas Universitāti par arheoloģisko izpēti Ludzā

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

28. – 29. oktobrī Ludzas pilskalnā strādāja darba grupa Hamburgas Universitātes (Vācija) Vēstures un kultūras zinātņu katedras Arheoloģijas institūta doktora  Franka Andraško vadībā, ziņo Ludzas novada portāls.

Izmantojot neinvazīvas darba metodes, kas nebojā zemes slāņus, pētnieku grupa Ludzas pilskalnā, tā nogāzēs un aizsarggrāvī, kā arī Odukalnā veica zemes slāņu arheoloģisko izpēti. Darbs notika Ludzas novada pašvaldības, Ludzas Novadpētniecības muzeja un Hamburgas Universitātes sadarbības ietvaros sakarā ar Ludzas novada pašvaldības dalību Eiropas Savienības projektā Nr. ELRI-191 „Arheoloģija, vara un sabiedrība: sadarbība arheoloģiskā mantojuma saglabāšanai/AAC” (Project No. ELRI-191 Name: ARCHAEOLOGY, AUTHORITY&COMMUNITY: cooperation to protect archaeological heritage/AAC), kura mērķis ir saglabāt kopīgo arheoloģisko mantojumu pārrobežu reģionā, un nākošā gada plānotajiem arheoloģiskajiem izrakumiem.

Šo divu intensīvā darba dienu noslēgumā Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele un Hamburgas Universitātes doktors Franks Andraško parakstīja sadarbības līgumu par arheoloģiski-vēsturisko pētījumu veikšanu Ludzā un tās apkārtnē. Līguma ietvaros Ludzas novada pašvaldība, Ludzas Novadpētniecības muzejs un Hamburgas Universitāte „apņemas sadarboties dažādu starptautisku arheoloģiski-vēsturisko pētījumu organizēšanā un realizācijā Ludzas pilsētā, tai skaitā Ludzas pilsētas un tās apkārtnes arheoloģiskajā priekšizpētē, saskaņā ar Ludzas novada pašvaldības plāniem nākotnē uzsākt nopietnākus arheoloģiskus pētījumus zemes slāņos.”


Написать комментарий