Atstādinātais NMPD direktora vietnieks Šics pieļāvis formālus pārkāpumus, uzskata premjers

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādinātā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieka Mārtiņa Šica pārkāpumi, publiskojot Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo cilvēku sarakstu, ir formāli.

Trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" valdības vadītājs norādīja, ka mirušo cilvēku diagnožu publiskošana, protams, ir pārkāpums, taču konkrētajos apstākļos tas vērtējams kā formāls.

Pēc Dombrovska domām, par Zolitūdes traģēdijas upuru saraksta publiskošanu Šicam nevajadzētu piemērot nopietnas sankcijas.

"Delfi" jau ziņoja, ka par iespējamu Zolitūdes traģēdijā mirušo nepārbaudītu datu nodošanu trešajām personām uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināts NMPD Šics.

Šics apstiprināja, ka ir sniedzis NMPD rīcībā esošo informāciju par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem tīmekļa vietnes "nekropole.info" vadībai, lai tā varētu salīdzināt savā rīcībā esošos datus, kas iegūti no notikuma vietā esošajiem cilvēkiem, un informēt sabiedrību par bojā gājušajiem.

Viņš savā rīcībā pārkāpumus nesaskata.


Написать комментарий