Ušakovs Drošības policijai prasa kriminālprocesu par naida kurināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), pār kuru pēc Zolitūdes traģēdijas veļas kritikas vilnis, Drošības policijas priekšniekam Jānim Reinikam lūdzis uzsākt kriminālprocesu un saukt pie atbildības personas, kas atsevišķās interneta vietnēs izvietojušas naida kurināšanu, cietsirdības propagandēšanu un cilvēku cieņu aizskarošu informāciju.

"Kopš ir notikusi traģēdija Zolitūdē, aktīvu darbību ir uzsākuši cilvēki, kuriem jebkāda morāle ir sveša," savā iesniegumā norādījis Rīgas mērs.

Viņa ieskatā, atsevišķās interneta vietnēs izvietota informācija, kas uzskatāma par naida kurināšanu un cietsirdības propagandēšanu.

Tā aizskarot 2013.gada 21.novembra traģēdijā bojāgājušo, cietušo un viņu tuvinieku cieņu, izdarot pārkāpumus, kas nav pieļaujami nevienam Latvijas iedzīvotājam, uzsver Ušakovs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs neplāno atkāpties no amata un ir apņēmības pilns turpināt darbu.

"Kopš ceturtdienas man ir bijuši sekojoši uzdevumi: nodrošināt atbalstu glābšanas operācijai, sniegt palīdzību upuru ģimenēm un cietušajiem, vispusīgi palīdzēt izmeklēšanai, lai vainīgie tiktu atrasti un sodīti un panākt sistēmiskas izmaiņas būvniecības nozarē," trešdien pavēstīja Ušakovs.


Написать комментарий