KF un Somijas preču apgrozījums var sasniegt 19 miljardus dolāru

foto: telegrafist.org
foto: telegrafist.org

Krievijas un Somijas preču apgrozījums pēc 2013. gada rezultātiem var sastādīt 19 miljardus dolāru.

Par to paziņoja Krievijas tirdzniecības pārstāvis Somijā Valērijs Šļamins, uzstājoties Krievijas–Somijas biznesa forumā „Rubikons”, – ziņo agroperspectiva.com.

„Mēs vēl neesam sasnieguši pirmskrīzes līmeni, pērn preču apgrozījums sastādīja 17  miljardus dolāru. Droši vien šogad mēs pietuvināsimies atzīmei 19 miljardu dolāru apmērā. Un šajā nozīmē Somija ir viens no lielākajiem Krievijas tirdzniecības partneriem, ieņemot 15. vietu pēc šī rādītāja”, – atzīmēja Šļamins.

Pēc viņa vārdiem Somija ir „viens no lielākajiem partneriem pakalpojumu sfērā”. „Pakalpojumu tirdzniecība šogad pārvar 5 miljardu dolāru atzīmi, un te Somija ieņem 7. vietu. Ievērojama loma pieder tūrisma sfērai un darījumu braucieniem. Tai pašā laikā pieaug intelektuālo – konsultāciju, finanšu, arhitektūras un celtniecības, telekomunikācijas uzņēmumu pakalpojumu daļa”, – akcentēja tirdzniecības pārstāvis.

Viņš pastāstīja, ka Krievijas bizness kontrolē līdz 15% no Somijas informatīvo pakalpojumu tirgus, turklāt to lielākais skaits tiek sniegts nevis no Somijas, bet no Krievijas. Pērn informatīvo komunikācijas pakalpojumu vērtība, kurus Krievija sniedza somiem, sastādīja 300 milj. eiro. Galvenokārt tā bija programmu nodrošinājumu pārdošana.

„Abās robežas pusēs šajā sfērā ir iesaistīti 15 tūkst. cilvēku, bet līdz 2020. gadam šis skaits divkāršosies”, – norādīja Šļamins.

Viņš pievērsa uzmanību tam, ka pasaules ekonomikas izaicinājumi neļauj abām valstīm aprobežoties tikai ar tradicionālo tirdzniecību un pastāvīgi mudina viņus meklēt jaunus savstarpējās sadarbības virzienus ekonomikā. „Krievijas – Somijas ekonomiskās sadarbības perspektīvas mūsu tirdzniecības pārstāvniecībā un Ekonomikas attīstības ministrijā pirmkārt saista tieši ar mūsu valstu mazo un vidējo inovatīvo biznesu”, – rezumēja Šļamins.


Написать комментарий