Internetā atrada divus miljonus dažādu vietņu paroļu

foto: Pawel Kopczynski/Reuters
foto: Pawel Kopczynski/Reuters

Serverī, kurš atrodas Nīderlandē, atrada divu miljonu sociālo tīklu lietotāju, pasta servisu un lielu vietņu paroles. Par to savā blogā ziņo SpiderLabs.

Par populārākajiem uzlaušanas objektiem kļuva Facebook lietotāju konti – portālā atrada teju 320 tūkst. lietotāju paroles. Turklāt par hakeru populāriem sociālajiem tīkliem kļuva Twitter (21 tūkst. paroļu), kā arī Krievijas servisi „Odnoklasniki” un „Vkontakte” (atbilstoši teju 9 un 7 tūkst. paroļu).

Par izplatītāko paroli izrādījās „123456”. To izmantoja gandrīz 16 tūkst. lietotāju. Turklāt tika noskaidrots, ka vairākums hakeru piemeklēto paroļu sastāv tikai no skaitļiem, kuri visbiežāk atkārtojas („111111”), vai nu pēc kārtas („123456789”). Populārāko burtu paroļu vidū iekļuva vārdi „password” un „admin”, – ziņo lenta.ru.

Kopā hakeriem izdevās iegūt pieeju 1,5 milj. kontu sociālajos tīklos un lielās vietnēs, kā arī 320 tūkst. elektroniskajām pasta kastītēm.

Piemeklētās paroles SpiderLabs speciālisti atrada botnera Pony komandserverī. Šādi tīkli kalpo slēptai datoru inficēšanai ar vīrusiem, kas ļauj kopā ar to izsūtīt spamu, organizēt DDoS uzbrukumus un piemeklēt dažādu vietņu paroles.

Sociālo tīklu kontu paroļu nopludināšana notiek regulāri. Viens no lielākajām šādām noplūdēm notika 2012. gadā. Toreiz internetā publicēja vairāk nekā 6 milj. sociālā tīkla LinkedIn lietotāju paroļu. Vairāki lietotāji iesniedza pret kompāniju kolektīvu prasību un pieprasīja atzīt tās vainu nolaidībā. 


Написать комментарий