Viens procents grūtnieču apgalvo, ka ir jaunavas

foto: liveinternet.ru
foto: liveinternet.ru

Zinātnieki noskaidrojuši, ka "nevainīgās ieņemšanas" fenomens ASV pastāv arī mūsdienās – gandrīz viens procents jaunu sieviešu apgalvo, ka viņu grūtniecība sākusies bez dzimumakta un reproduktīvo tehnoloģiju palīdzības.

Pētījums, ko veikuši Ziemeļkarolīnas universitātes speciālisti, publicēts žurnāla "BMJ" (agrāk zināms kā "British Medical Journal") Ziemassvētku numurā (sīkāk skatīt šeit).

Pētījuma autori izanalizējuši datus, ko laika posmā no 1995. līdz 2009. gadam bija apkopojis ASV nacionālais pusaudžu veselības pētniecības centrs "AddHealth".

Šajos 14 gados konfidenciālos apstākļos 7870 meitenes un jaunas sievietes tika iztaujātas par viņu seksuālo dzīvi un grūtniecību. Tāpat tika fiksēta informācija par respondentu vecumu, reliģijas vietu viņas dzīvē, attieksmi pret pirmslaulību seksu, zināšanām par kontracepcijas metodēm utt.

Pētījuma gaitā 5340 dalībnieces bija paziņojušas par savu grūtniecību. 45 no viņām (tas ir, nedaudz vairāk par 0,5 procentiem no visām respondentēm un 0,8 procenti no visām grūtniecēm) ar pārliecību apgalvoja, ka bērnu ieņēmušas, būdamas jaunavas, ka viņām nekad nav bijis seksuāls kontakts un ka nav izmantota reproduktīvo tehnoloģiju palīdzība.

Pētījuma autori uzsver, ka no tām grūtniecēm, kuras bija pārliecinātas par "nevainīgo ieņemšanu", ļoti daudz meiteņu bija izteikušās, cik viņām ir svarīgi nevainību saglabāt līdz laulībām.

Tāpat šo meiteņu vecāki daudz retāk nekā citu respondentu mātes un tēvi bija runājuši par seksu un izsargāšanos no grūtniecības.

Vidējais vecums, kurā "nevainīgās jaunavas" pasaulē laidušas bērniņu, ir 19,3 gadi - tas ir mazāks nekā pirmās dzemdības sievietēm, kuras bērnu ieņēmušas ierastā veidā (21,7 gadi). Vairums "šķīsto ieņemšanu" notikušas ap Ziemassvētku laiku, un 60 procentos gadījumu piedzimuši puisēni.


Написать комментарий