Somi izgudrojuši pasaulē pirmo metamo mikrofonu

foto: damngeeky.com
foto: damngeeky.com

Somijā izgudrots neparasts bezvadu mikrofons, kuru pasākuma laikā var mētāt pa auditoriju, un somi to jau pieteikuši kā "pasaulē pirmo mētājamo mikrofonu".

Ierīci izstrādājusi somu start-up kompānija "Catchbox", kas Alto pilsētas universitātes paspārnē dibināta tikai pirms gada.

"Apmeklējuši neskaitāmas konferences un lekcijas, mēs novērojām, ka klausītājiem vienmēr ir problēmas ar to, lai uzdotu jautājumu no zāles, jo vienmēr ilgi bija jāgaida mikrofons. Mēs nolēmām, ka šī situācija ir jālabo," skaidro ierīces izgudrotāji.

Pēc viņu vārdiem, tas ir pirmais šāda veida mikrofons pasaulē. Tam ir kuba forma, tāpēc to viegli ne tikai nodot rokās, bet arī mest nākamajam runātājam. Turklāt tādā veidā tiek radīta daudz brīvāka atmosfēra.

Mikrofonu var izmantot auditorijā līdz 100 cilvēkiem, bet baterija bez lādēšanas darbojas sešas stundas. Vēl kāda īpatnība - mikrofons vienmēr ir ieslēgts, tāpēc nav jāpārbauda, vai tas darbojas.

Turklāt mikrofons atpazīst momentus, kad tiek mests vai krīt zemē, un tādos brīžos tas automātiski atslēdzas, lai neradītu nepatīkamus trokšņus.

Somu izgudrojums maksāšot četras reizes lētāk nekā parastie bezvadu mikrofoni. Pirmā partija, kurā būs 500 novatoriskie mikrofoni, pārdošanā nonāks nākamā gada jūnijā.


Написать комментарий