Līvānu novadā pieaugusi dzimstība

foto: parents.ru
foto: parents.ru

2013.gadā Līvānu novadā piedzimuši par 29 bērniem vairāk nekā 2012.gadā.

Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļas statistika liecina, ka kopumā Līvānu novadā pērn pasaulē nācis 101 bērns, kas ir par 29 bērniem vairāk nekā 2012.gadā, kad novadā piedzima 72 mazuļi

„Šis fakts ir pozitīvs apliecinājums ģimenes atbalsta politikai, kādu cenšamies īstenot savā novadā”, atzīst Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods. „Radīt pievilcīgu vidi ģimenes labsajūtai – tas ir mērķis, kuru esam likuši sava novada attīstības stratēģijas pamatā. Protams, līdztekus domājot arī par uzņēmējdarbības vides sakārtošanu novadā, kas ir turpmāko gadu prioritāte un pamats jaunu darba vietu radīšanai,” atzīst A.Vaivods.

Novadā pēdējos gados ir likvidētas rindas bērnudārzos, sakārtota izglītības un sporta infrastruktūra, investēts daudzdzīvokļu dzīvojamo kvartālu labiekārtošanā, izbūvējot tajos arī bērnu rotaļu laukumus, vēsta Līvānu novada portāls.

Šī gada pirmajos mēnešos darbu sāks arī Multifunkcionālais iniciatīvu centrs „Kvartāls”, kas izveidots jauniešiem, aktīviem līvāniešiem un sportistiem, lai bagātinātu brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Domes priekšsēdētājs A.Vaivods gandarīts, ka ģimenes Līvānu novadā var atbalstīt arī materiāli dažādu pabalstu veidā: ir bērna piedzimšanas pabalsts, daudzbērnu ģimeņu pabalsts 1 reizi gadā, Ziemassvētku pabalsts ģimenēm ar bērniem invalīdiem. Bez tam jaunajām ģimenēm ir priekšrocības, pašvaldībā pretendējot uz dzīvokļa īres tiesībām. Visas ģimenes Līvānu novadā saņem arī pašvaldības apmaksātas bērnu brīvpusdienas līdz 9.klasei.

 Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotie statistikas dati liecina, ka kopš 2000.gada 100 jaundzimušo gadā izdevās pārsniegt tikai 2007. un 2008.gadā, kad novadā piedzima attiecīgi 111 un 112 bērni.

 Savukārt mirušo skaits 2013.gadā palicis nemainīgs – 203 cilvēki – tāds tas bija arī 2012.gadā.

Tiesa, laulības saitēm savas attiecības 2013.gadā vēlējušies noformēt mazāk iedzīvotāju - vien 50 pāri, kurpretim 2012.gadā to izdarīja 72 jaunlaulātie.


Написать комментарий