Policisti atgādina daugavpiliešiem, ka internetā izteiktie draudi tomēr ir pierādami

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudzi no mums internetu izmanto ne tikai, lai saņemtu informāciju, bet arī lai izteiktu savu viedokli. Daži interneta lietotāji tik ļoti uztraucas par kādu jautājumu, ka nereti savos komentāros izsakās visai brīvi. Laiku pa laikam interneta komentāros pavīd arī draudi.

Pēc Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieka Jurija Vasiļjeva vārdiem, krimināllietas ierosināšanai tiesībsargājošo instanču pārstāvju rīcībā jābūt neapšaubāmiem izteikto draudu pierādījumiem.

Viņš paskaidroja, ka Krimināllikumā ir pants, kas paredz sodu par vārdos izteiktajiem draudiem. Tomēr nav jāaizmirst arī par cietušā subjektīvo uztveri un to, cik reāli viņš uztver izteiktos draudus.

„Jāņem vērā divi aspekti: cik reāli bijuši draudi un cietušajam jābūt pierādījumiem par to, ka draudi tika izteikti – tie var būt komentāri internetā vai draudu ieraksti. Protams, svarīgs arī motīvs, kāpēc kādam tiek draudēts”, pastāstīja J.Vasiļjevs.

Policijas darbinieki atgādina, ka interneta lietotājiem jādomā par rakstīto komentāru saturu, pretējā gadījumā viņiem var rasties problēmas, tostarp ar likumu. Pašlaik interneta telpā ir gandrīz neiespējami palikt anonīmam, jo speciālisti spēj identificēt komentāru autoru.

Atgādināsim, ka pērn Drošības policija izskatīja Saeimas deputāta Valērija Agešina iesniegumu, bet atteicās uzsākt krimināllietu par draudu izteikšanu, norādot, ka trūkst nozieguma sastāva.
 


Написать комментарий