Somija pusfinālā, Krievija savā olimpiādē paliek bez medaļām

foto: sportacentrs.com
foto: sportacentrs.com

Soču olimpisko spēļu hokeja turnīrā šodien risinās ceturtdaļfinālu spēles. Olimpiādes mājiniece Krievija šodien uzbruka daudz, taču zaudēja Somijai (1:3) un izstājās no cīņas par medaļām.

Maču aktīvāk iesāka somi, taču pēc dažām minūtēm krievi izlīdzināja spēles ritējumu. Krievijas izlase nopelnīja arī skaitlisko vairākumu, ko realizēja Iļja Kovaļčuks, raidot ripu zem vārtu pārliktņa (0:1). Mājinieku prieki gan nebija ilgi, jo pēc pusotras minūtes somi panāca līdzsvaru - Juhamati Āltonens apspēlēja krievu aizsargu un vārtu priekšā bija pārāks. 18. minūtē krievu aizsargs atkal kļūdījās, un somu veterāns Tēmu Selanne no vārtu priekšas ar atkārtotu metienu guva panākumu (2:1).

Otro periodu apņēmīgi iesāka krievi, taču viņu pūliņi augļus nenesa. 26. minūtē skaitliskajā mazākumā mājinieku aizsargi nespēja nosargāt savu vārtu priekšu un ļāva Mikaelam Granlundam ar atkārtotu metienu pārspēt krievu vārtsargu (3:1). Pēc šāda pavērsiena Krievijas izlase veica vārtu vīra maiņu - Semjona Varlamova vietā stājās Sergejs Bobrovskis. Perioda izskaņā krievi izmisīgi centās samazināt rezultāta starpību, taču somi aizsardzībā darbojās pietiekoši labi.

Trešajā periodā krievi izdarīja lielu spiedienu uz somu vārtiem, bet pēdējās minūtēs viņi vairs nespēja radīt nopietnu apdraudējumu. Somi izturēja un iekļuva pusfinālā, kur pretī stāsies zviedri.

Kā jau ziņots, dienas pirmajā ceturtdaļfinālā Zviedrija sakāva Slovēniju (5:0). Savukārt plkst. 19:00 notiks atlikušās divas spēles - Kanāda spēkosies ar Latviju, savukārt ASV spēlēs ar Čehiju.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий