Daugavpils muzejs aicina ģimenes apmeklēt interaktīvo programmu „Senās rotaļas un rotaļlietas”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, katra mēneša pēdējā svētdienā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā ģimenes tiek aicinātas uz Ģimenes dienu.

Šajā dienā visa ģimene, neatkarībā no ģimenes locekļu skaita, muzeju var apmeklēt par 1,42 eiro (1 latu). Sakarā ar to, ka muzeja apmeklētāju skaits arvien pieaug, un ekspozīcijas apmeklē gan bērni pirmsskolas vecumā, gan seniori, muzeja darbinieki sagatavo dažādas tematikas pasākumus.

Šoreiz muzeja apmeklētājiem pastāstīs par senām rotaļlietām, aktīvākiem pasākuma dalībniekiem būs iespēja apmeklēt nesen atvērto interaktīvo nodarbību telpu un iemācīties izgatavot rotaļlietas no salmiem.

Muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Juta Vorone pastāstīja portālam Gorod.lv, ka minēto telpu var apmeklēt dažāda vecuma interesenti, tomēr vietu skaits esot ierobežots. „Tiek plānots, ka vecāki kopā ar bērniem izgatavos dažādas rotaļlietas. Ja pasākumā piedalīsies vecāki bērni, iespējams, iemācīsim viņiem izgatavot ne tikai zaķīti, bet arī kaķi”, pastāstīja J.Vorone.

Nodarbības laikā būs iespējams uzzināt par rotaļlietu vēsturi, par vecajām spēlēm un rotaļām, darboties praktiski un parādīt savu erudīciju, minot mīklas, šarādes, atbildot uz joku jautājumiem, kā arī novērtēt jaunās telpas noformējumu un tās daudzkrāsainu grīdu.

Interaktīvā nodarbība sāksies plkst.13:00.


Написать комментарий