Dombrovskis: Jāierobežo politisko ielikteņu nonākšana valsts uzņēmumu valdēs

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis aktualizēs Saeimā iestrēgušās izmaiņas Kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kas ierobežotu politisko ielikteņu nonākšanu valsts uzņēmumu valdēs.

Dombrovskis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1 apliecināja, ka uzstās uz šī likumprojekta tālāku virzību, ko centās izdarīt jau iepriekšējais ministrs un Dombrovska partijas biedrs Daniels Pavļuts.

«Es domāju, ka šis likumprojekts tiks pieņemts vēl šīs Saeimas laikā. Esmu pārliecināts par 90%,» sacīja Dombrovskis.

Vērtējot bijušā premjera biroja vadītājas Olitas Augustovskas iecelšanu lidostas Rīga valdē, Dombrovskis uzsvēra, ka Augustovska ir augstas klases profesionāle, taču satiksmes ministrs ir atbildīgs par to, vai valde ir pietiekami efektīva un nodrošina veiksmīgu attīstību.

Uz jautājumu, vai Augustovska ir uzskatāma par politisko ielikteni, Dombrovskis atbildēja: «Par to ir jānes satiksmes ministram atbildība, viņš ir atbildīgs par tiem cilvēkiem un viņu darbības rezultātiem, kurus viņš ieceļ amatos.»

BNN jau vēstīja, ka neraugoties uz kritiku par nepamatotu amatu piešķiršanu, lai iekārtotu darbā partijām lojālus cilvēkus, starptautiskās lidostas Rīga akcionāru sapulcē otrdien, 25.februārī, bijušā premjera Valda Dombrovska biroja vadītāja Olita Augustovska tomēr iecelta lidostas valdē.

Iepriekš masu medijos izskanēja pretrunīgi vērtēta informācija, ka satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kurš nesen iestājies Vienotībā, Augustovsku uzrunājis uzņemties lidostas Rīga valdes locekles pienākumus, kam viņa esot piekritusi.

Vēl pirms tam Satiksmes ministrija informēja, ka februāra sākumā Augustovska kļuvusi par ministra ārštata padomnieci nozaru politikas jautājumos. Visi ministra ārštata padomnieki sniedz konsultācijas bez atlīdzības.

Augustovska pēc tam, kad zaudēja amatu, demisionējot premjeram Dombrovskim, tika pieņemta darbā par satiksmes ministra Matīsa ārštata padomnieci nozaru politikas jautājumos. Matīsam jau ir divas štata padomnieces, tādēļ atalgotu amatu ministra birojā Augustovskai nebija iespējams izbrīvēt.

Aizvadītajā nedēļā uz nepatīkamiem jautājumiem par valsts algotu amatu meklēšanu politiski noderīgiem cilvēkiem Latvijas Radio nācās atbildēt Vienotības līderei Solvitai Āboltiņai, kura vispirms izplūda mākslotos smieklos, kam sekoja pretpārmetumi par cilvēku vajāšanu politiskās piederības dēļ.


Написать комментарий