Krievijas Federācijas padome gatavo atbildes sankcijas pret ES un ASV

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Krievijas Federācijas padome sagatavo likumprojektu, kurš ļaus konfiscēt Amerikas un Eiropas kompāniju, kuras strādā Krievijā, īpašumus. Tā Krievijas varas iestādes domā atbildēt uz iespējamām ES un ASV sankcijām. Likums var stāties spēkā gadījumā, ja ASV un ES pielietos ekonomiskas sankcijas pret Krieviju, ziņo russian.rt.com.

Viens no likumprojekta autoriem, senators Andrejs Klišas paziņoja, ka likumprojekts „palīdzēs aizsargāt suverenitāti no tīkotājiem”. Pēc politiķa vārdiem patlaban juristi pēta, kā korelējas ārzemju kompāniju īpašumu konfiskācija ar KF Konstitūciju. „Bet par to, ka tas atbilst Eiropas standartiem, mēs nešaubāmies. Pietiek atcerēties Kipras piemēru, kad konfiskācija būtībā kļuva par vienu no palīdzības sniegšanai valstij no Eiropas Savienības puses nosacījumu”, – paziņoja Klišas. 

Pēc tam, kad Vladimirs Putins saņēma Federācijas padomes atļauju ievest Krievijas karaspēku Ukrainā, ASV apturēja militāro sadarbību ar Krieviju un draudēja Maskavai ar pilnu ekonomisku izolāciju. Eiropas Savienība gatavojas pārtraukt pārrunas ar Krieviju par vīzu režīmu un bāzes vienošanos, atgādina lenta.ru.

 


Написать комментарий