ASV: Krievija sola neiebrukt Austrumukrainā

foto: Itar -Tass
foto: Itar -Tass

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ceturtdien telefonsarunā savam ASV kolēģim Čakam Heigelam solījis, ka Krievija neiebruks Austrumukrainā, ziņo LETA-AFP.

Heigels paudis bažas par Krievijas karaspēka pārvietošanos, bet Šoigu apgalvojis, ka "karavīri, kurus viņš ir izvietojis gar robežu, tur atrodas vienīgi, lai piedalītos manevros, un ka tiem nav nekāda nodoma šķērsot robežu, iekļūstot Ukrainā, un ka viņi nespers nekādus agresīvus soļus," Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs sacīja žurnālistiem.

Heigels arī esot prasījis, cik ilgi šie "manevri" turpināsies, bet Šoigu "nav bijis noteikta grafika šajā lietā", sacīja Kērbijs.

Pēc Krievijas intervences Krimā Pentagons ar lielām bažām noraugās uz Krievijas karaspēka koncentrēšanu pie Ukrainas austrumu robežas.

Ukraina ceturtdien brīdināja, ka tā spers militārus soļus, ja Krievija mēģinās ieņemt pārsvarā krievvalodīgo apdzīvotos Ukrainas austrumu reģionus.

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens trešdien sacīja - alianse ir satraukta, ka Krievijas intervence Ukraina var neapstāties pie Krimas, bet turpināties Austrumukrainā.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Putins parakstīja "līgumu" par Krimas aneksiju, ko parlamenta apakšpalāta ceturtdien jau ratificējusi.

Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē otrdien viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts. Ukrainas un Krievijas konfliktā tas ir pirmais bojāgājušais.

Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Kļimenko ceturtdien paziņoja - ir pazīmes, kas liecina, ka Krievija gatavojas plaša mēroga uzbrukumam Ukrainas austrumos un dienvidos.

Maskavas rīcība izsaukusi asu starptautisko nosodījumu, un ASV, Eiropas Savienība (ES), kā arī citas rietumvalstis sola pret Krieviju vērst arvien bargākas sankcijas.


Написать комментарий