Krievijas pilsoņi gada laikā Somijā ir iztērējuši 1,2 miljardus eiro

foto: bsdg.ru
foto: bsdg.ru

Pērn Krievijas tūristu skaits Somijā pieauga.

Iepirkumu braucienu skaits nedaudz samazinājās, bet atpūtnieku skaits pieauga. 2013. gadā Krievijas pilsoņi apmeklēja Somiju 5,2 reizes.

Pērn nedaudz vairāk nekā 60% Krievijas pilsoņu brauca uz Somiju iepirkties, bet apmēram 40% – atpūsties. Vairākums Krievijas pilsoņu, kuri ierodas Somijā, dzīvo Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā.

Nakšņošanu skaits viesnīcās pieauga par 7%. 2012. gadā 7% Krievijas tūristu nakšņoja kotedžās, bet pērn nakšņošanu skaits kotedžās sasniedza 14%.

41% Somijas apmeklētāju pabija Laperantā. 22% krievu apmeklēja Helsinkus, ziņo euromag.ru.

Vidējie krievu tēriņi Somijā vidēji sastādīja 266 eiro. Pirkumiem Krievijas ceļotāji tērēja vidēji 200 eiro, bet pakalpojumiem – 66 eiro.
2013. gadā Krievijas pilsoņi Somijā kopumā ir iztērējuši 1210 milj. eiro. Pirkumu daļa sastādīja 908 milj. eiro, bet pakalpojumu – 301 milj. eiro.

Vairākums Krievijas tūristu bija apmierināti ar savu braucienu. Visvairāk krieviem Somijā patika tīrība, miers un klusums.

Neapmierinātību radīja rindas uz robežas, kaut gan neapmierināto skaits ir samazinājies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Daži tūristi nav apmierināti ar veikalu un ievērojamu vietu darba laiku. Salīdzinājumā ar 2012. gadu pieauga tūristu skaits, kuri kritizē cenu un pakalpojumu līmeni.


Написать комментарий