Paralizēts zviedrs iesūdz tiesā ārstus, kuri gribēja pārdot viņa orgānus

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Kāds zviedru vīrietis, kurš pēc insulta kļuva paralizēts, iesūdzējis tiesā slimnīcas ārstus, kuri viņa klātbūtnē radiniekiem paziņojuši, ka pacientam nav cerību uz izdzīvošanu un apsprieduši orgānu izņemšanu transplantācijas vajadzībām, vēsta "The Daily Telegraph".

Pirms diviem gadiem Džimijs Frice piedzīvoja insultu, atpūšoties vienā no Gēterborgas arhipelāga salām. Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ pacienta nogādāšanai uz slimnīcu ar lidmašīnu nācās patērēt vairāk par pusotru stundu, tāpēc nokļūstot slimnīcā Frice jau bija paralizēts, taču nezaudēja redzi, dzirdi un garīgās spējas, par ko acīmredzot ārsti nebija aizdomājušies.

Veicot pacienta galvas smadzeņu izpēti, mediķi Frices klātbūtnē paziņoja viņa draudzenei, ka vīrietim nav ne mazāko iespēju palikt dzīvam. Pēc tam, pēc paša Frices vārdiem, viņš uz brīdi zaudēja samaņu, bet, kad pamodās, izdzirdēja, ka ārsti savā starpā apspriež viņa aknas un nieru izņemšanu, lai to varētu transplantēt citiem pacientiem.

Pēc tam, kad slimnīcā ieradās arī citi Frices ģimenes locekļi, lai atvadītos no viņa, ārsti, neskatoties uz to, ka smadzeņu nāve pacientam nebija oficiāli reģistrēta, ar tuviniekiem apsprieda orgānu ziedošanu. Frice to visu redzējis, dzirdējis un bijis šokā, taču viņam nav bijis iespēju nevienu pasaukt palīgā un paziņot par to, ka viņš vēl ir dzīvs.

Pēc trim dienām zviedru paglāba kāda krietni pieredzējušāka medicīnas darbinieka atgriešanās no atvaļinājuma. Viņš veica papildus izmeklējumus un secināja, ka pacientam tomēr ir labas izredzes uz atveseļošanos. Uzsākot intensīvo terapiju, jau pēc dažām dienām vīrieša veselības stāvoklis uzlabojās un viņš varēja komunicēt ar apkārtējiem, mājot ar galvu. Arī turpmākā rehabilitācija divu gadu garumā devusi rezultātus - tagad vīrietis jau var runāt un pārvietoties, tiesa tikai invalīda krēslā.

Vīrietis nolēmis iesūdzēt tiesā "Sahlgrenska Hospital", lai nākotnē nenotiktu līdzīgas situācijas ar citiem pacientiem. Slimnīcas pārstāvis jau paziņojis, ka saistībā ar Frices prasību slimnīcā uzsākta iekšējā izmeklēšana.


Написать комментарий