ASV: Krievija apmaksā, koordinē un uzkurina separātistu kustību Ukrainā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidenta administrācija Maskavai noteiks papildu sankcijas, ja Krievija veicinās nestabilitāti Ukrainā un neturēs Ženēvā dotos solījumus par saspīlējuma mazināšanu, 24.aprīlī norādījis ASV valsts sekretārs.

Džons Kerijs (John Kerry) paziņojumā sacījis, ka pasaule ir pareizi novērtējusi to, kā varas iestādes Kijevā strādā, rādot savu labo gribu un cenšoties apslāpēt saspringto situāciju. Turpretim Maskava «savu gribu veltījusi tam, lai samulsinātu, maldinātu un destabilizētu».

«Ir skaidri redzams, ka Krievija turpina finansēt, koordinēt un uzkurināt nopietni bruņotu separātistu kustību Doņeckā. Tikmēr Krievijas līderi nāk klajā ar arvien kliedzošākiem apgalvojumiem, lai attaisnotu savu rīcību,» tā ASV valsts sekretārs.

Krievijas amatpersonas tikmēr norāda, ka tām nav nekādas saistības ar kaimiņvalstī notiekošo un neuzskata, ka sankcijas varētu ietekmēt situāciju Ukrainā, vēsta Voice of America.

Krievija nekad nav tiešā veidā iejaukusies un nekad neiejauksies Ukrainas iekšējās lietās, preses konferencē Maskavā teicis Krievijas parlamenta apakšpalātas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs.


Написать комментарий