Vīrieši pastāstīja, ko domā par seksu grūtniecības laikā

foto: babyzzz.ru
foto: babyzzz.ru

Izdevums Journal of Sex & Marital Therapy pastāstīja par pētījumu, kurš palīdzēja noskaidrot, kā nākamie tēvi attiecas pret seksu partneres grūtniecības laikā.

Izrādījās, ka vīriešu vairākums cenšas izvairīties no šādas „baudas”. Pētījuma autori nonāca pie secinājuma, ka vīriešus parasti šāda seksa ideja sasprindzina. Daudzi no viņiem nešaubās, ka tas var kaitēt bērnam, – vēsta postsovet.ru.

Tika noskaidrots, ka vīrieši, kuri dzīvo ar pastāvīgām partnerēm, bija gatavi nodarboties ar seksu retāk sievietes grūtniecības laikā. 81% vīriešu pieņēma šādu lēmumu, jo bija pārliecināti, ka sekss var kaitēt bērnam vai izsaukt priekšlaicīgas dzemdības. Turklāt vīrieši atzinās, ka seksa ierobežojumi partneres grūtniecības dēļ kopumā nekaitē attiecībām.

Kopā pētījumā piedalījās 105 vīrieši vecumā no 20 līdz 46 gadiem, kuru partneres vidēji bija 38. grūtniecības nedēļā. Mediķi viņiem pastāstīja, ka bažas par bērna veselību ir pārspīlētas. „Nav jābaidās, ka vīrieši var radīt bērnam traumu – auglis ir labi aizsargāts”, atzīmēja eksperti. Pēc mediķu vārdiem sekss pats par sevi grūtniecības laikā nav bīstams, ja runa nav par kaut kādu komplikāciju gadījumiem grūtniecības laikā. „Vēlams izvēlēties pozas, kurās uz sievieti ir minimāls spiediens. Šajā ziņā neērtākā ir misionāru poza”, – atzīmēja mediķi. 


Написать комментарий