Simti skolas vecuma bērni valkā pamperus 1

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielbritānijas skolās simti bērnu turpina valkāt pamperus. Saskaņā ar nesenā pētījuma datiem, kuru veica National Foundation for Educational Research pēc Sky News pasūtījuma, skolotāji arvien vairāk saskaras ar gadījumiem ne tikai sākumklasēs, bet arī citās klasēs. Kā parādīja aptauja, šādu skolēnu vidū ir par 11–15 gadus veci pusaudži bez speciālām medicīniskām problēmām, kuri nevar patstāvīgi lietot tualeti.

Jāsaka, ka šis pētījums parādīja īstos problēmas mērogus, kura iziet ārpus pirmās klases skolēnu ietvariem. Kā atzīmē speciālisti, daudzos gadījumos pamperus valkā ne tikai bērni no problemātiskām ģimenēm. Arvien vairāk izplatās gadījumi, kad vecāki ir tā aizņemti darbā, ka vienkārši nespēj veltīt laiku, lai iemācītu bērniem vienkāršākās dzīves sabiedrībā iemaņas, nerunājot jau par pilnvērtīgu sagatavošanu skolai, – ziņo ruconnect.co.uk.

Pēc skolotāju domām šis signāls ir satraucošs arī tādēļ, ka šī problēma „pieaug”. Daudziem bērniem ir kompleksi tādēļ, ka viņi valkā pamperus. Tādēļ viņi nevar normāli saprasties ar vienaudžiem. Turklāt situācijas, kuras rodas stundu laikā, traucē skolotājiem vadīt mācību procesu.

Džaneta Marša, kura nodarbojas ar šo problēmu vienā no Kentas grāfistes skolām, atzīmēja, ka daži skolēni izlaiž līdz 25% mācību vielas, jo viņus pastāvīgi izved, lai nomainītu pamperus.

Turklāt viņa uzskata par nenormālu situāciju, kurā skolotāji ir spiesti nodarboties ar bērnu tualetes problēmu risināšanu, jo tas rada viņiem papildus slodzi, faktiski skolotājus pārvēršot par surogātvecākiem.


Написать комментарий

Tas jau nu ir par traku,kur mēs ar tādu jaunatni liksimies,ka pat par sevi vairs nevar kontrolēt.