Lavrovs: ASV pašas noliedz Krievijas diversantu klātbūtni Ukrainā 1

foto: politikus.ru
foto: politikus.ru

Intervijā ASV MIL KF Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs pēc žurnālistu lūguma komentēja ASV valsts sekretāra Džona Kerija paziņojumus.

Lavrovs paziņoja, ka Kerija izteikumi par Maskavas neiesaistītajiem Krievijas spēkiem Ukrainā ES un ASV sankciju dēļ tikai atspēko iepriekšējās Vašingtonas apsūdzības par to, ka Ukrainas dienvidaustrumu daļa ir pilna ar Krievijas specdienestu darbiniekiem un diversantiem, – ziņo 24smi.org.

Lavrovs uzsver, ka KF darbojas, pamatojoties uz starptautiskajām tiesībām gan attiecībā pret Krimu, gan pret visu notiekošo Ukrainas dienvidaustrumos. Kā ziņo rian.com.ua, Lavrovs paziņoja, ka ASV izteikumi par to, ka Krievijas militārie spēki nav iejaukušies Ukrainā sankciju dēļ, norāda uz ASV centieniem uzsvērt to, ka tās iedarbojas rezultatīvi. Turklāt KF ĀM vadītājs piebilda, ka nav noslēpums, ar kādiem paņēmieniem ASV vēlas panākt rezultātus, bet Krievija tos neizmanto.

Šā gada pavasarī Ukrainas austrumu daļā sākās mītiņi. Federalizācijas piekritēji ieņēma apgabalu administrācijas ēkas Luganskā, Doņeckā un Harkovā. Vēlāk tām pievienojās arī citas Doņeckas apgabala pilsētas. 

 


Написать комментарий

Lavrovs-bezatbildīgs melis!