Aptauja: Gorod.lv lasītāju domas par M.Rotko mākslu gada laikā krasi mainījās 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms Marka Rotko mākslas centra atklāšanas Daugavpilī portāls Gorod.lv bija veicis lasītāju aptauju, vēloties noskaidrot viņu viedokli par Marka Rotko mākslu.

Aptaujas rezultāti liecināja, ka vairākums lasītāju – 24% - nesaprata pasaulslavenā mākslinieka darbus un uzskatīja, ka, izmantojot viņa vārdu, pilsētā nevarēs piesaistīt tūristus (23% respondentu).

Visai liela aptaujāto daļa – 23% - bija noskaņota negatīvi, norādot, ka M.Rotko darbiem nav nekāda sakara ar mākslu un tikai 1% respondentu atzīmēja, ka viņiem patīk Rotko gleznas.

Kā zināms, šā gada 24.aprīlī Marka Rotko mākslas centrs nosvinēja pirmo dzimšanas dienu.

Vai šajā laikā pilsētnieku attieksme pret M.Rotko mākslu ir mainījusies? Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka portāla apmeklētāju domas gada laikā tiešām ir mainījušas.

Neskatoties uz to, ka vairākums respondentu – 29% - joprojām atzīst, ka nesaprot M.Rotko mākslu, viņu domas par to, ka mākslas centrs var piesaistīt tūristus, ir mainījušas. Šogad tikai 9% aptaujāto domā, ka ar M.Rotko vārdu nevar piesaistīt tūristus.

Pērn M.Rotko darbu saistību ar mākslu neatzina 23% respondentu, šogad – 18%.

Atgādināsim, ka M.Rotko mākslas centra direktors Aleksejs Burunovs izteica viedokli, ka gada laikā kritiski noskaņotu pilsētnieku domas par mākslas centru ir mainījušas. To apliecina arī fakti: 20% Centra apmeklētāju ir ārzemnieki, bet 80% - Latvijas iedzīvotāji. Jāatzīmē, ka pirmās dzimšanas dienas priekšvakarā tapa zināms, ka gada laikā mākslas centru apmeklēja 91 300 cilvēku.


Написать комментарий

Tada maksla nav izprotama...