RP aicina savus deputātus iestāties Vienotībā un startēt Saeimas vēlēšanās

foto: freecity.lv
foto: freecity.lv

"Reformu partijas" (RP) valde 12.martā pieņēma lēmumu atbalstīt desmit RP deputātu un trīs ministru iestāšanos "Vienotībā" un aicināt viņus no "Vienotības" saraksta startēt 12.Saeimas vēlēšanās, ziņo LETA.

Kā atklājis RP valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis, aicinājums startēt 12.Saeimas vēlēšanās no saraksta "Vienotība" un atbalsts, lai iestātos partijā "Vienotība", pausts deputātiem Zandai Kalniņai-Lukaševicai, Inesei Lībiņai-Egnerei, Vilnim Ķirsim, Kārlim Eņģelim, Romualdam Ražukam, Jānim Ozoliņam, Initai Bišofai, Jurim Viļumam, Gunāram Igaunim un Dainai Kazākai, kā arī RP pārstāvjiem valdībā - ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam, ekonomikas ministram Vjačeslavam Dombrovskim un iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim.

Plānots, ka minētie deputāti un ministri, izņemot Dombrovski, "Vienotībā" iestāsies līdz pirmdienai, 19.maijam. Ekonomikas ministrs turpinās pildīt RP valdes priekšsēdētāja pienākumus un "Vienotībā" iestāsies vēlāk, jo tas, pēc politiķa vārdiem, ir tehnisks jautājums.

Tie politiķi, kuri no minētajiem izšķirsies par iestāšanos "Vienotībā", kopīgi sagatavos attiecīgus iesniegumus, lai tos iesniegtu "Vienotībai", žurnālistiem norādīja RP frakcijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Savukārt deputāti Valdis Zatlers, Edmunds Demiters, Guntars Bilsēns un Valdis Liepiņš skaidri definējuši, ka neplāno turpmāk būt aktīvi politiķi, pauda RP frakcijas priekšsēdētāja.

RP Saeimas frakcijas deputāti aicināti turpināt strādāt RP frakcijā esošajā sastāvā un vadībā atbilstoši jau iepriekš paustajai apņēmībai nodrošināt politiskā spēka atbalstu Laimdotas Straujumas (V) vadītajai valdībai. Tāpat pausts atbalsts Dombrovskim RP vadītāja amatā atbildīgi nodrošināt partijas organizatorisko darbību arī turpmāk līdz partiju konsolidācijas procesa pabeigšanai.

Šonedēļ "Vienotībai" nav ieplānota valdes sēde, tāpēc par šo jautājumu partija varētu lemt nākamnedēļ.

Ja tiks panāktas galīgās vienošanās par vairāku RP pārstāvju kandidēšanu 12.Saeimas vēlēšanās no "Vienotības" saraksta, līdz 11.Saeimas pilnvaru beigām RP frakcijā varētu atrasties deputāti, kuri būs kļuvuši par partijas "Vienotība" biedriem.

"Vienotība" uz šīm Saeimas vēlēšanām plāno sadarboties ar RP, kuras pārstāvjiem, kas piedalīsies parlamenta vēlēšanās, visticamāk, būs jāiestājas "Vienotībā".


Написать комментарий