ASV uz nāvi notiesātie sūdzas par mokošu nāvi

foto: vestikavkaza.ru
foto: vestikavkaza.ru

Trīs ASV noziedznieki, kuriem ir piespriests nāves sods, ir vērsušies apelācijas tiesā ar apelāciju pēc tam, kad viens no uz nāvi notiesātajiem mira ilgāk nekā parasti.

Incidents notika 29. aprīlī Oklahomas štatā. 38 gadus vecais Kleitons Lokets, kuru tiesa atzina par vainīgu par izvarošanu un nogalināšanu, pēc nāvējošās injekcijas mira 43 minūtes. Turklāt parasti pēc preparāta ievadīšanas līdz nāvei paiet apmēram 12 minūtes.

Teksasā notiesātais Roberts Džeimss Kempbels, kura nāves soda izpilde tika nozīmēta uz 13. maiju, iesniedza jaunās Orleānas tiesā prasību atlikt soda izpildi. Kā paziņoja noziedznieka aizstāvis, saskaņā ar Konstitūcijas astoto labojumu noziedzniekam ir tiesības pieprasīt humānu nāvessoda izpildes garantiju. Ar analoģisku prasību Misūri tiesā ir vērsies cits uz nāvi notiesātais Rasels Baklū. Baklū ir paziņojis, ka baidās, jo asins cirkulācijas problēmu un aneirisma dēļ viņa nāve būs ilga un mokoša, – vēsta internovosti.ru.

Ričards Poplavski, trešais uz nāvi notiesātais ir vērsies Pensilvānijas tiesā ar lūgumu sniegt paskaidrojumus par preparātiem, kuri tiks izmantoti nāvessoda izpildē. Gaidāmajai nāvessoda izpildei štatā jākļūst par pirmo kopš 1999. gada.

Preparātu, kuri tiek izmantoti nāvessodu izpildei, deficīts ASV parādījās pēc Eiropas kompāniju atteikšanās piegādāt valstij preparātu pentobarbitālu, kuru parasti izmanto nāvējošajām injekcijām. Tā rezultātā ASV ir spiestas izmantot jaunus preparātus, dažkārt bez nepieciešamo izmēģinājumu veikšanas.


Написать комментарий