MIL: Vairākums no tiem, kuri vēlas dienēt ASV armijā, saņem atteikumu

foto: livejournal.com
foto: livejournal.com

Vairāk nekā 80% no tiem, kuri vēlas dienēt ASV armijā, nevar to darīt karaspēka samazināšanas dēļ.

Laiki, kad Amerikas armijā pieņēma praktiski visus, kuri ieradās kara komisariātos, ir beigušies. Tagad 80% no tiem, kuri vēlas papildināt jauniesaucamo skaitu, saņem atteikumu. Iemesls ir pakāpeniska karaspēka samazināšana. Līdz ar to ASV armijas pavēlniecība atzīmē, ka potenciālo iesaucamo vairākums nav derīgi dienestam armijā, ziņo RT.

ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels februārī paziņoja, ka Obamas administrācija strādās pie armijas samazināšanas līdz pirms Otrā pasaules kara līmenim. Atsaucoties uz federālā budžeta problēmām un militāro kampaņu Tuvajos Austrumos pabeigšanu, Heigels uzskata par nepieciešamu samazināt izdevumus militārpersonu uzturēšanai un tradicionālās milzīgās militārās tehnikas izmaksas.

Ministrs paziņoja, ka pašreizējā līmeņa samazināšana no 522 tūkst. karavīru līdz 490 tūkst. līdz 2015. gada rudenim ir nepieciešama tādu „primāro uzdevumu nodrošināšanai” kā „īpašo ASV armijas vienību un kiberkaraspēka uzturēšanai”, – ziņo vz.ru.

Pēc Heigela vārdiem ietaupītie līdzekļi tiks izmantoti armijas pilnveidošanai: jaunu raķešu sistēmu, zemūdeņu un mūsdienu iznīcinātāju F-35 iegādei.

„Patlaban ASV armijas kandidātu atlases kvalitāte ir augstākā pēdējo 40 gadu laikā”, – konstatē jūras kara flotes virsnieks Netans Kristensens.

Turklāt daudzi amerikāņi patlaban nav derīgi dienestam armijā tādēļ, ka lieto narkotikas, ir korpulenti, viņiem nav vidējās izglītības atestāta vai ir sodīti utt. Pentagons ir aprēķinājis, ka patlaban tikai 25% iesaukuma vecuma jauniešu var iziet atlasi un papildināt Amerikas armijas rindas.

Atgādināsim, ka pērnā gada beigās Pentagons nolēma ietaupīt uz sava administrācijas aparāta un karaspēka samazināšanas rēķina vismaz 1 miljardu dolāru tuvāko 5 gadu laikā.


Написать комментарий