Teroristu dēļ Doņeckā neizmaksā pensijas un pabalstus

foto: Reuters
foto: Reuters

Kaut arī naudas līdzekļi ir, Ukrainas valdība Doņeckas apgabalā nespēj veikt pensiju un pabalstu izmaksas, jo separātistu kaujinieki ir sagrābuši pensiju fonda, Nacionālās bankas un citu iestāžu nodaļas, pavēstīja sociālās politikas ministre Ludmila Deņisova, ziņo LETA-UKRAINSKA PRAVDA.

Valdība šobrīd cenšas izmaksāt pensijas un pabalstus pat Doņeckas apgabala Slovjanskā, kuru pilnībā kontrolē teroristi, viņa norādīja.

"Pensijas Doņeckas apgabalā ir nodrošinātas ar finansēm 65% apjomā, sociālie maksājumi - 98% apjomā, bet ir problēmas ar šo maksājumu nogādāšanu cilvēkiem. Mēs pārvedam to [izmaksu naudu] bruņumašīnās," sacīja ministre.

"Taču tagad situācija apgabalā ir kļuvusi sarežģītāka, un es uzskatu, ka mēs turpmāk šādos apstākļos nespēsim nodrošināt izmaksas. Mēs faktiski to nevaram izdarīt. Nauda ir, bet, kad tiek bloķēta Ukrainas Nacionālās bankas un Valsts kases darbība, nekādas izmaksas netiks veiktas," viņa paskaidroja.

Luhanskas apgabalā pensijas un pabalsti ar finansējumu ir nodrošināti 68% apjomā un tur pagaidām problēmu ar izmaksām un naudas saņemšanu nav, norādīja Deņisova.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Pagājušās nedēļas beigās Maskavas atbalstītie separātisti Doņeckas un Luhanskas apgabalos sarīkoja "referendumus" par atdalīšanos no Ukrainas, un pirmdien tā dēvētās tautas republikas jau lūgušas tās uzņemt Krievijas sastāvā.

Pēc līdzīga scenārija martā Krievija jau realizēja Ukrainai piederošās Krimas aneksiju.

Slovjanska separātistu kaujinieku kontrolē atrodas kopš aprīļa vidus. Pilsētā turpinās pretterorisma operācija.


Написать комментарий