Vētra skārusi arī Daugavpili: otrdien atkal gaidāms pērkona negaiss

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdienas, 19.maija, vakarā un naktī uz otrdienu Latvijas Austrumu un Ziemeļaustrumu rajonus šķērsoja pērkona negaisi, atstājot bez elektrības aptuveni 20 000 mājsaimniecību.

Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls paziņoja portālam, ka vakar Daugavpilī bija radušies bojājumi elektrotīklā, kurus visai ātri izdevās novērst. Sūdzības par postījumiem Domē netika saņemtas, kā arī VUGD nav saņēmis informāciju par nokritušiem kokiem.

AS "Sadales tīkls"  elektromontieru brigādes, kā arī operatīvam darbam papildus piesaistītie elektrotīkla dispečeri, naktī strādāja pastiprinātā režīmā un elektroenerģijas piegāde tika atjaunota vairāk nekā 11 000 klientiem. Šorīt plkst.7:00 avārijas atslēgumu dēļ bez elektrības bija aptuveni 2 900  klientu, no tiem Aizkraukles novadā, Jaunjelgavas novadā, Riebiņu, Dagdas, Rēzeknes, Skrīveru, Gulbenes novadā, kā arī vairākos novados, piemēram, – Kokneses, Madonas, Līvānu, Lubānas, Daugavpils avārijas atslēgumu dēļ elektroapgāde traucēta aptuveni 100 klientiem katrā novadā.

Šodien turpināsies darbi, lai novērstu negaisa radītos postījumus gan Austrumu, gan Ziemeļaustrumu novados. Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra ziņo, ka arī šodien, 20.maijā, Latvijā gaidāmi spēcīgi negaisi. AS "Sadales tīkls" aicina turpināt būt īpaši uzmanīgiem negaisa laikā elektroiekārtu tuvumā un sekot elektroierīču drošas lietošanas noteikumiem.


Написать комментарий