Rolls Royce izlaidīs "ūdens" kabrioletu

foto: autocar.co.uk
foto: autocar.co.uk

Rolls Royce prezentēja kabrioleta Rolls Royce Phantom speciālo versiju, kura ir veltīta ātruma rekordam uz ūdens, kurš tika uzstādīts 1937. gadā Lago Madžore ezerā.

Speciālās versijas nosaukums ir Waterspeed, un tā tiks izlaista tikai 35 eksemplāros.

Bugatti velta savas speciālās versijas Ķīnas pianistiem un zīmolam svarīgiem cilvēkiem, Lamborghini – kino zvaigznēm, bet jaunā Rolls Royce speciālā versija Phantom izlaista par godu ātruma rekordam, kuru 1937. gadā uzstādīja slavenais sacīkšu braucējs sers Maikls Kempbels. Tad viņam ar aerolaivu Bluebird K3, kura bija aprīkota ar Rolls Royce motoru, izdevās sasniegt ātrumu 208 km/h.

Speciālās versijas nosaukums ir Rolls Royce Phantom Drophead Coupe Waterspeed. Protams, Bluebird K3 un ūdens tematika kopumā ir atspoguļota automobiļa interjerā un eksterjerā. Waterspeed virsbūve un dzinējs ir īpašā zilā nokrāsā, uz kuru Rolls Royce dizainerus iedvesmoja Lago Madžore ezera ūdeņi. Zilie akcenti ir arī 11 spieķu vieglmetāla diskiem. Dažas virsbūves detaļas rotā simboliska zilā putna attēls. Tai pašā laikā tīkkoks, kurš tiek izmantots standarta modeļa apdarē, tika aizvietots ar matētu tēraudu, – ziņo style.rbc.ru.

Salona apdarē ir izmantota pelēka āda, dažas detaļas ir izgatavotas no Āfrikas ozola, bet uz elkoņu balstiem ir attēlots zilais putns. Zilie akcenti ir arī uz ar ādu apdarinātās stūres. Sensoru dizains ir līdzīgs Bluebird K3 modeļa sensoru dizainam. Waterspeed dzinējs ir tāds pats kā standarta modeļa Drophead Coupe dzinējs: 12 cilindru, V veida ar 6,75 l tilpumu un 453 zirgspēku jaudu.

Katra speciālās versijas eksemplāra cena sastādīs aptuveni 729 tūkst. dolāru.


Написать комментарий