Atrasts jauns pasaulē vecākais kaķis

foto: All Over Press
foto: All Over Press

Ginesa rekordu grāmatā nesen veiktas izmaiņas, un pasaulē vecākā kaķa titulu ieguvusi 24 gadus vecā Popija no Anglijas pilsētas Bornmutas, kura šo godu saņēmusi pēc 23 gadus vecās Kanzasas kaķenes Pinkijas nāves pērn.

Popija ir dzimusi 1990. gada februārī, un, kā vēsta britu mediji, viņa piedzīvojusi piecu dažādu premjerministru pārvaldības laikus. Tāpat aprēķināts, ka cilvēku mūža gados viņas vecums sasniegtu 114 gadus.

Popija, kura dzīves pēdējos gados zaudējusi redzi un dzirdi, nav vienīgā savas ģimenes mīlule - kopā ar ilgdzīvotāju mitinās vēl četri kaķi, divi trusīši un viens kāmis.

Popijas saimniece Džekija, stāstot par kaķenes ikdienas paradumiem, norādījusi, ka ilgā mūža noslēpums varētu būt pareiza diēta un fiziskās aktivitātes.

"Viņa uztur sevi formā ar pastaigu palīdzību un daudz ēd," Popijas dzīvesveidu raksturojusi viņa saimniece, kura gan apzinoties, ka ilgi būt kopā ar kaķeni viņiem nav vairs lemts.

"Mēs zinām, ka beigas ir tuvu," medijiem atzinusi Džekija un nav slēpusi - viņa un pārējie ģimenes locekļi jau vairākkārt atvadījušies no mīlules, bet Popija ikreiz pierādījusi, ka kaķiem ir deviņas dzīvības.



Написать комментарий