Riepas, kas vadītājam ziņos par protektora nodilumu

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

To, ka modernos automobiļos varam sekot līdzi gaisa spiedienam riepās, jau esam uztvēruši kā pašsaprotamu lietu. Ko vēl gudru varētu iemācīt gumijas ripulim?

Izrādās, iespējas vēl tālu nav izsmeltas. Piemēram, līdz pat šim brīdim mums nācās vērtējoši aplūkot riepas un domīgi prātot, vai izvilksim ar tām vēl vienu sezonu. Čaklākiem un apzinīgākiem automobilistiem pat cimdu nodalījumā noteikti atrodams protektora mērītājs.
Continental strādā pie projekta, kas ļautu autovadītājam kontrolēt riepas tehniskos parametrus – gumijas blīvumu, protektora dziļumu un citas drošai braukšanai svarīgas lietas.
Katram projektam jābūt nosaukumam. Arī Continental gudrajām riepām dots nosaukums Tire Pressure Monitoring System. Riepā būs iebūvēts devējs, kurš salīdzinās konkrētā laika riepu stāvokli ar ražotāja noteiktajiem parametriem. Ja protektora dziļums būs par seklu, devējs par to ziņos autovadītājam.
Nianses pagaidām netiek izpaustas. Nav zināms, kā devējs sniegs ziņojumus autobraucējam. Taču, ja projekta rezultāti sevi attaisnos, šādas riepas tirdzniecībā varētu nonākt jau 2017. gadā.


Написать комментарий