Separātisti Harkovas un Doņeckas apgabalos apšauda Ukrainas spēkus

foto: AFP
foto: AFP

Separātisti Slovjanskā, Ukrainas Doņeckas apgabalā, un Izjumā, Harkovas apgabalā, apšaudījuši valdības spēkus, ievainjot četrus kareivjus, vēsta ārvalstu mediji.

Atsaucoties uz militāri politisko pētījumu centra vadītāja Dmitrija Timčuka rakstīto "Facebook", mediji vēsta, ka no mīnmetējiem Slovjanskā, netālu no Karačuna kalna, kārtējo reizi apšaudīti Ukrainas militāristi. Kareivji apšaudīti no pilsētas dzīvojamo māju kvartāliem un ievainoti četri no viņiem.

Ievainotos izdevies nekavējoties evakuēt, izmantojot helikopterus.

Savukārt Izjumas apkaimē, kad no mīnmetējiem lādiņi raidīti Ukrainas karaspēka virzienā, apšaudē gājis bojā kāds vietējais iedzīvotājs, bet kareivji nav cietuši.

Atsaucoties uz Izjumas amatpersonas Ļubovas Šamrajas teikto, mediji vēsta, ka naktī no 19. uz 20.maiju apšaude notikusi telšu pilsētiņā, kas izvietota piepilsētas mežā. Ukrainas karaspēka nometnei uzbrukuši pagaidām nenoskaidroti cilvēki.

Aculiecinieki redzējuši, ka notikuma vietā atradušies divi civiliedzīvotāji, kuri vēlu vakarā mēģinājuši "nostopēt" automašīnu uz citu pilsētiņu. Tiek vēstīts, ka viens civiliedzīvotājs gājis bojā, bet otrs ievainots un patlaban atrodas slimnīcā.

Pēc kāda Ukrainas karaspēka kareivja teiktā, uzbrucēji līdz telšu pilsētiņai atvesti četrās automašīnās.

Tiek vēstīts, ka šajā uzbrukumā varētu būt ievainots viens karavīrs, taču nav ziņu, kāds ir cietušo skaits uzbrucēju pusē.

Jau vēstīts, ka naktī uz pirmdienu Slovjanskā, Ukrainas Doņeckas apgabalā, atsākās kaujas.

Pirmdien teroristi Slovjanskas apkaimē apšaudīja Ukrainas drošības struktūru pozīcijas Karačuna kalnā, kur atrodas televīzijas tornis. Viens drošības spēku pārstāvis ticis nogalināts, vairāki ievainoti, iepriekš vēstīja mediji.

Telekanāls "1+1" ziņoja, ka Slovjanskas morgs ir pārpildīts, bet separātistu kaujinieki tiek glabāti piepilsētas mežos.

"Slovjanskas morgs ir pārpildīts ar nogalināto teroristu līķiem. Šobrīd daudzi kaujinieki tiek vienkārši aprakti mežos līdzās pilsētai. Viņu vidū ir daudz čečenu (kadiroviešu) un osetīnu," vēsta telekanāls.

Daudzus teroristus pēdējo divu nedēļu laikā nogalinājuši Valsts apsardzes pārvaldes snaiperi.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Slovjanska separātistu kaujinieku kontrolē atrodas kopš aprīļa vidus.


Написать комментарий