Dietoloģe nosauc visbīstamāko šašliku marinādi

foto: maminarecepti.ru
foto: maminarecepti.ru

Nedaudz nokavējusi sezonas sākumu, dietoloģe Aleksandra Kiriļenko nosaukusi visbīstamāko marinādi šašlikam.

"Kopš seniem laikiem vislabākais veids, kā pagatavot gaļu, ir izcept to uz oglēm. Tāpēc noteikti gatavojiet šašliku un dariet to ne tikai vasarā. Tomēr arī pārlieku aizrauties nav labi, jo gaļā ir ne tikai neaizstājamās aminoskābes, bet arī pārlieku daudz holesterīna. Tas var novest pie aterosklerozes, podagras, aknu slimībām un citām kaitēm," skaidroja ārste.

Kiriļenko arī uzsvēra, ka gaļu nedrīkst marinēt kefīrā vai majonēzē.

"Organisms nespēj kopā ar piena produktiem uzņemt dzelzi un olbaltumvielas, ko satur gaļa. Labāk marinādei ivēlēties citrona sulu, pievienojot garšvielas un zaļumus" deva padomu dietoloģe.


Написать комментарий